Hokkaido babka z twarogiem

Wspaniale delikatna i soczysta babka.
przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,Babki
Babki
Składniki
Składniki
cukier puder | 0 ?? | kcal | |
cukier trzcinowy | 75 297 | gramów kcal | |
cynamon mielony | ½ 7 | łyżeczki kcal | |
cynamon mielony | 0 ?? | kcal | |
dynia hokkaido | 350 140 | gramów kcal | |
jajka kurze | 3 264 | sztuki kcal | |
masło | 25 184 | gramów kcal | |
masło | 0 ?? | kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 100 64 | mililitrów kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 200 712 | gramów kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 0 ?? | kcal | |
olej słonecznikowy | 50 450 | mililitrów kcal | |
soda oczyszczona | 1 0 | łyżeczka kcal | |
twaróg granulowany | 250 293 | gramów kcal | |
woda | 150 0 | mililitrów kcal |
Przepis


3.
woda 150 mililitrów • cynamon mielony ½ łyżeczki
Dodajemy dynię, dolewamy wodę i dodajemy cynamon. 10 minut dusimy.

4.
cukier trzcinowy 75 gramów
Odstawiamy z ognia, dodajemy cukier i odstawiamy do ostudzenia (najszybciej w zimnej wodnej kąpieli).

5.
Dyniową masę przekładamy do miski,...

6.
mleko tłuste 3,5% 100 mililitrów • olej słonecznikowy 50 mililitrów • jajka kurze 3 sztuki
... dodajemy mleko, olej i jajka. Mieszamy.

7.
mąka luksusowa pszenna T550 200 gramów • soda oczyszczona 1 łyżeczka
Dosypujemy mąkę z sodą oczyszczoną i mieszamy.


9.
masło • mąka luksusowa pszenna T550
Formę na babkę smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wkładamy ciasto.

10.
Pieczemy 50 minut-y w temperaturze 175 °C.

11.
cynamon mielony • cukier puder
Upieczoną i ostudzoną babkę przewracamy i posypujemy cynamonem wymieszanym z cukrem.

12.
Kroimy.

Smacznego!