PRZEPISY

Hokkaido babka z twarogiem

Hokkaido babka z twarogiem

Wspaniale delikatna i soczysta babka.

przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,Babki

Babki

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

Trudność

wysoka

 

Składniki

Składniki

cukier puder-
cukier trzcinowy75gramów
cynamon mielony½łyżeczki
cynamon mielony-
dynia hokkaido350gramów
jajka kurze3sztuki
masło25gramów
masło-
mleko tłuste 3,5%100mililitrów
mąka luksusowa pszenna T550200gramów
mąka luksusowa pszenna T550-
olej słonecznikowy50mililitrów
soda oczyszczona1łyżeczka
twaróg granulowany250gramów
woda150mililitrów

 

Przepis

1. 

dynia hokkaido 350 gramów

Dynię obieramy i na grubo trzemy.

2. 

masło 25 gramów

W garnku roztapiamy masło.

3. 

woda 150 mililitrów  cynamon mielony ½ łyżeczki

Dodajemy dynię, dolewamy wodę i dodajemy cynamon. 10 minut dusimy.

4. 

cukier trzcinowy 75 gramów

Odstawiamy z ognia, dodajemy cukier i odstawiamy do ostudzenia (najszybciej w zimnej wodnej kąpieli).

5. 

Dyniową masę przekładamy do miski,...

6. 

mleko tłuste 3,5% 100 mililitrów  olej słonecznikowy 50 mililitrów  jajka kurze 3 sztuki

... dodajemy mleko, olej i jajka. Mieszamy.

7. 

mąka luksusowa pszenna T550 200 gramów  soda oczyszczona 1 łyżeczka

Dosypujemy mąkę z sodą oczyszczoną i mieszamy.

8. 

twaróg granulowany 250 gramów

Dodajemy rozkruszony granulowany twaróg.

9. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Formę na babkę smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wkładamy ciasto.

10. 

Pieczemy 50 minut-y w temperaturze 175 °C.

11. 

cynamon mielony  cukier puder

Upieczoną i ostudzoną babkę przewracamy i posypujemy cynamonem wymieszanym z cukrem.

12. 

Kroimy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie