swiatwemnie.pl

Hokkaido babka z twarogiem

     

Wspaniale delikatna i soczysta babka.

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

Trudność

wysoka

 

Kategorie:   

 

1. 

dynia hokkaido 350 g

Dynię obieramy i na grubo trzemy.

2. 

masło 25 g

W garnku roztapiamy masło.

3. 

woda 150 ml  cynamon mielony ½ łyżeczki

Dodajemy dynię, dolewamy wodę i dodajemy cynamon. 10 minut dusimy.

4. 

cukier trzcinowy 75 g

Odstawiamy z ognia, dodajemy cukier i odstawiamy do ostudzenia (najszybciej w zimnej wodnej kąpieli).

5. 

Dyniową masę przekładamy do miski,...

6. 

mleko tłuste 3,5% 100 ml  olej słonecznikowy 50 ml  jajka kurze 3 sztuki

... dodajemy mleko, olej i jajka. Mieszamy.

7. 

mąka luksusowa pszenna T550 200 g  soda oczyszczona 1 łyżeczka

Dosypujemy mąkę z sodą oczyszczoną i mieszamy.

8. 

twaróg granulowany 250 g

Dodajemy rozkruszony granulowany twaróg.

9. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Formę na babkę smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wkładamy ciasto.

10. 

Pieczemy 50 minut-y w temperaturze 175 °C.

11. 

cynamon mielony  cukier puder

Upieczoną i ostudzoną babkę przewracamy i posypujemy cynamonem wymieszanym z cukrem.

12. 

Kroimy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się