swiatwemnie.pl

Drób na maśle ze smażoną fasolką szparagową

    

Przepis na delikatne mięsko z kurczaka ze smażoną zieloną fasolką szparagową.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

piersi z kurczaka 500 gramów

Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i przygotowujemy na kotlety.

2. 

czarny pieprz cały ¼ łyżeczki  sól  przyprawa curry ¼ łyżeczki

Solimy i przyprawiamy.

3. 

masło 20 gramów

Na patelni albo w garnku roztapiamy masło i szybko z obydwóch stron smażymy.

4. 

woda  kostka drobiowa ½ sztuki

Podlewamy wodą, dodajemy bulion, mieszamy i dusimy około 30 minut.

5. 

mąka chlebowa pszenna T750  woda  masło 10 gramów

W zimnej wodzie mieszamy mąkę i wlewamy do garnka z mięsem. 5 minut gotujemy, sos doprawiamy kawałkiem masła, mieszamy i odstawiamy.

6. 

zielona mrożona fasolka szparagowa 400 gramów

Mrożoną albo świeżą zieloną fasolkę szparagową gotujemy w słonej wodzie przez około 5 minut na półmiękko.

7. 

czosnek suszony ¼ łyżeczki  czarny pieprz mielony 1 szczypta  przyprawa warzywna ¼ łyżeczki

Fasolkę odstawiamy do ostudzenia. Na patelnie wlewamy troszkę oleju, dodajemy fasolkę, czosnek, pieprz i sól warzywną (wegeta itp.), smażymy około 2-3 minuty.

8. 

Mięso z kurczaka i fasolkę podajemy z ziemniakami albo ryżem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się