Drób na maśle ze smażoną fasolką szparagową
Przepis na delikatne mięsko z kurczaka ze smażoną zieloną fasolką szparagową.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,zielona mrożona fasolka szparagowa,Kurczak
Kurczak
Kategorie
Kurczak
Składniki
Składniki
czarny pieprz cały | ¼ | łyżeczki | |
czarny pieprz mielony | 1 | szczypta | |
czosnek suszony | ¼ | łyżeczki | |
kostka drobiowa | ½ | sztuki | |
masło | 30 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | - | ||
piersi z kurczaka | 500 | gramów | |
przyprawa curry | ¼ | łyżeczki | |
przyprawa warzywna | ¼ | łyżeczki | |
sól | - | ||
woda | 0 | ||
zielona mrożona fasolka szparagowa | 400 | gramów |
Przepis
4.
woda • kostka drobiowa ½ sztuki
Podlewamy wodą, dodajemy bulion, mieszamy i dusimy około 30 minut.
5.
mąka chlebowa pszenna T750 • woda • masło 10 gramów
W zimnej wodzie mieszamy mąkę i wlewamy do garnka z mięsem. 5 minut gotujemy, sos doprawiamy kawałkiem masła, mieszamy i odstawiamy.
6.
zielona mrożona fasolka szparagowa 400 gramów
Mrożoną albo świeżą zieloną fasolkę szparagową gotujemy w słonej wodzie przez około 5 minut na półmiękko.
7.
czosnek suszony ¼ łyżeczki • czarny pieprz mielony 1 szczypta • przyprawa warzywna ¼ łyżeczki
Fasolkę odstawiamy do ostudzenia. Na patelnie wlewamy troszkę oleju, dodajemy fasolkę, czosnek, pieprz i sól warzywną (wegeta itp.), smażymy około 2-3 minuty.
8.
Mięso z kurczaka i fasolkę podajemy z ziemniakami albo ryżem.
Smacznego!