PRZEPISY

Domowy czekoladowy budyń

Domowy czekoladowy budyń

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Przygotujcie sobie królewski prawdziwy czekoladowy budyń z prawdziwej czekolady. Będzie troszkę droższy od tego w proszku, ale to przeżycie jest tego warte.

przepis,fotoprzepis,czekolada 70%,mleko tłuste 3,5%,Desery w pucharkach

Desery w pucharkach

Pichcił

Ilość porcji

3

Masa porcji

231 g

Energia porcji

402 kcal

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

migdałowy likier - Amaretto

0.2

1

mililitra

kcal

cukier trzcinowy

20

80

gramów

kcal

cukier waniliowy

20

73

gramów

kcal

czekolada 70%

100

560

gramów

kcal

mleko tłuste 3,5%

500

320

mililitrów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

50

174

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

czekolada 70% 100 gramów

Tabliczkę czekolady kroimy na mniejsze kawałki.

Tabliczkę czekolady kroimy na mniejsze kawałki....

2. 

mleko tłuste 3,5% 500 mililitrów  cukier waniliowy 20 gramów  cukier trzcinowy 20 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 50 gramów

Do mniejszego garnka wlewamy mleko i dodajemy ubijając stopniowo przygotowaną mąkę. Dodajemy cukier i razem gotujemy ciągle mieszając.

Do mniejszego garnka wlewamy mleko i dodajemy...

3. 

Gdy budyń zgęstnieje, wymieniamy trzepaczkę za drewnianą łyżkę.

Gdy budyń zgęstnieje, wymieniamy trzepaczkę za...

4. 

migdałowy likier - Amaretto 0.2 mililitra

Wsypujemy przygotowaną czekoladę i mieszamy, aż się cała roztopi. Jeśli budyń nie będzie dla dzieci, dodajcie troszkę migdałowego likieru.

Wsypujemy przygotowaną czekoladę i mieszamy, aż...

5. 

Gotowy budyń rozlewamy do miseczek lub pucharków.

Gotowy budyń rozlewamy do miseczek lub...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się