PRZEPISY

Domowy czekoladowy budyń

Domowy czekoladowy budyń

Przygotujcie sobie królewski prawdziwy czekoladowy budyń z prawdziwej czekolady. Będzie troszkę droższy od tego w proszku, ale to przeżycie jest tego warte.

przepis,fotoprzepis,czekolada 70%,mleko tłuste 3,5%,Desery w pucharkach

Desery w pucharkach

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

migdałowy likier - Amaretto0.2mililitra
cukier trzcinowy20gramów
cukier waniliowy20gramów
czekolada 70%100gramów
mleko tłuste 3,5%500mililitrów
mąka chlebowa pszenna T75050gramów

 

Przepis

1. 

czekolada 70% 100 gramów

Tabliczkę czekolady kroimy na mniejsze kawałki.

2. 

mleko tłuste 3,5% 500 mililitrów  cukier waniliowy 20 gramów  cukier trzcinowy 20 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 50 gramów

Do mniejszego garnka wlewamy mleko i dodajemy ubijając stopniowo przygotowaną mąkę. Dodajemy cukier i razem gotujemy ciągle mieszając.

3. 

Gdy budyń zgęstnieje, wymieniamy trzepaczkę za drewnianą łyżkę.

4. 

migdałowy likier - Amaretto 0.2 mililitra

Wsypujemy przygotowaną czekoladę i mieszamy, aż się cała roztopi. Jeśli budyń nie będzie dla dzieci, dodajcie troszkę migdałowego likieru.

5. 

Gotowy budyń rozlewamy do miseczek lub pucharków.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie