Domowy czekoladowy budyń

Przygotujcie sobie królewski prawdziwy czekoladowy budyń z prawdziwej czekolady. Będzie troszkę droższy od tego w proszku, ale to przeżycie jest tego warte.
przepis,fotoprzepis,czekolada 70%,mleko tłuste 3,5%,Desery w pucharkach
Desery w pucharkach
Pichcił
Ilość porcji
3
Masa porcji
231 g
Energia porcji
402 kcal
Czas przygotowania
20 min.
Trudność
niska
Kategorie
Desery w pucharkach ›Składniki
Składniki
migdałowy likier - Amaretto | 0.2 1 | mililitra kcal | |
cukier trzcinowy | 20 80 | gramów kcal | |
cukier waniliowy | 20 73 | gramów kcal | |
czekolada 70% | 100 560 | gramów kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 500 320 | mililitrów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 50 174 | gramów kcal |
Przepis

2.
mleko tłuste 3,5% 500 mililitrów • cukier waniliowy 20 gramów • cukier trzcinowy 20 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 50 gramów
Do mniejszego garnka wlewamy mleko i dodajemy ubijając stopniowo przygotowaną mąkę. Dodajemy cukier i razem gotujemy ciągle mieszając.

3.
Gdy budyń zgęstnieje, wymieniamy trzepaczkę za drewnianą łyżkę.

4.
migdałowy likier - Amaretto 0.2 mililitra
Wsypujemy przygotowaną czekoladę i mieszamy, aż się cała roztopi. Jeśli budyń nie będzie dla dzieci, dodajcie troszkę migdałowego likieru.

5.
Gotowy budyń rozlewamy do miseczek lub pucharków.

Smacznego!