Chrupiące podkowy z karpia
Jak szybko i łatwo przygotować delikatne mięso z karpia na chrupiąco.
przepis,fotoprzepis,karp - dzwonki,Ryby,Boże Narodzenie
Ryby
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | - | ||
karp - dzwonki | 6 | sztuk | |
masło | - | ||
mielona czerwona papryka | - | ||
mąka chlebowa pszenna T750 | - | ||
sok z cytryny | 1 | sztuka | |
sól | - | ||
woda | 0.15 | litra |
Przepis
1.
karp - dzwonki 6 sztuk • sok z cytryny 1 sztuka
Karpia myjemy, osuszamy i kroimy na podkowy. Skrapiamy je cytryną i odstawiamy.

2.
sól • czarny pieprz mielony • mielona czerwona papryka • mąka chlebowa pszenna T750 • masło
Podkowy delikatnie solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące wymieszaną z mieloną czerwoną papryką i smażymy z obydwóch stron na maśle na złoty kolor.


4.
Pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku 20 minut.

Smacznego!