Chrupiące podkowy z karpia

Jak szybko i łatwo przygotować delikatne mięso z karpia na chrupiąco.
przepis,fotoprzepis,karp - dzwonki,Ryby,Boże Narodzenie
Ryby
Składniki
Składniki
| czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
| karp - dzwonki | 6 ?? | sztuk kcal | |
| masło | 0 ?? | kcal | |
| mielona czerwona papryka | 0 ?? | kcal | |
| mąka chlebowa pszenna T750 | 0 ?? | kcal | |
| sok z cytryny | 1 ?? | sztuka kcal | |
| sól | 0 ?? | kcal | |
| woda | 0.15 0 | litra kcal |
Przepis
1.
karp - dzwonki 6 sztuk • sok z cytryny 1 sztuka
Karpia myjemy, osuszamy i kroimy na podkowy. Skrapiamy je cytryną i odstawiamy.

2.
sól • czarny pieprz mielony • mielona czerwona papryka • mąka chlebowa pszenna T750 • masło
Podkowy delikatnie solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące wymieszaną z mieloną czerwoną papryką i smażymy z obydwóch stron na maśle na złoty kolor.


4.
Pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku 20 minut.

Smacznego!























