swiatwemnie.pl

Chrupiące podkowy z karpia

     

Jak szybko i łatwo przygotować delikatne mięso z karpia na chrupiąco.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

 

 

1. 

karp - dzwonki 6 sztuk  sok z cytryny 1 sztuka

Karpia myjemy, osuszamy i kroimy na podkowy. Skrapiamy je cytryną i odstawiamy.

2. 

sól  czarny pieprz mielony  mielona czerwona papryka  mąka chlebowa pszenna T750  masło

Podkowy delikatnie solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące wymieszaną z mieloną czerwoną papryką i smażymy z obydwóch stron na maśle na złoty kolor.

3. 

woda 0.15 litra

Przekładamy je na brytfannę, podlewamy sosem z wypieku i odrobiną wody.

4. 

Pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku 20 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się