Piankowe koszyczki

Kruche i słodkie bożonarodzeniowe ciasteczka.
przepis,fotoprzepis,mąka chlebowa pszenna T750,masło,Babeczki,Boże Narodzenie
Babeczki
Składniki
Składniki
białko jajka | 0 ?? | kcal | |
cukier puder | 350 1358 | gramów kcal | |
dekoracja cukiernicza-płatki | 0 ?? | kcal | |
masło | 100 734 | gramów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 210 729 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | szczypta kcal | |
żółtko jajka | 2 114 | sztuki kcal |
Przepis
1.
mąka chlebowa pszenna T750 210 gramów • cukier puder 30 gramów • masło 100 gramów • żółtko jajka 2 sztuki
Wymienione składniki wkładamy do głębokiej miski.

2.
Wyrabiamy ciasto, owijamy w folię spożywczą i odkładamy na pół godziny do odpoczęcia w chłodne miejsce .

3.
Ciasto rozdzielamy na 20 równych części i ugniatamy do foremek na koszyczki.

4.
Pieczemy 16 minut-y w temperaturze 180 °C.

5.
Ostudzone koszyczki delikatnie wyciągamy z foremek.



8.
Pianę dalej ubijamy w gorącej parnej kąpieli. W temperaturze 70°C i więcej podgrzewamy ciągle ubijając 5 - 10 minut.

9.
Podgrzanym piankowym nadzieniem napełniamy rękaw cukierniczy z wsadzonym szerokim czubkiem.

10.
Pianę wyciskamy do koszyczków...


Smacznego!