PRZEPISY

Piankowe koszyczki

Piankowe koszyczki

Kruche i słodkie bożonarodzeniowe ciasteczka.

przepis,fotoprzepis,mąka chlebowa pszenna T750,masło,Babeczki,Boże Narodzenie

Babeczki

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

białko jajka-
cukier puder350gramów
dekoracja cukiernicza-płatki-
masło100gramów
mąka chlebowa pszenna T750210gramów
sól1szczypta
żółtko jajka2sztuki

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 210 gramów  cukier puder 30 gramów  masło 100 gramów  żółtko jajka 2 sztuki

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej miski.

2. 

Wyrabiamy ciasto, owijamy w folię spożywczą i odkładamy na pół godziny do odpoczęcia w chłodne miejsce .

3. 

Ciasto rozdzielamy na 20 równych części i ugniatamy do foremek na koszyczki.

4. 

Pieczemy 16 minut-y w temperaturze 180 °C.

5. 

Ostudzone koszyczki delikatnie wyciągamy z foremek.

6. 

białko jajka  sól 1 szczypta

Z białek ubijamy gęstą pianę.

7. 

cukier puder 320 gramów

Dodajemy cukier.

8. 

Pianę dalej ubijamy w gorącej parnej kąpieli. W temperaturze 70°C i więcej podgrzewamy ciągle ubijając 5 - 10 minut.

9. 

Podgrzanym piankowym nadzieniem napełniamy rękaw cukierniczy z wsadzonym szerokim czubkiem.

10. 

Pianę wyciskamy do koszyczków...

11. 

dekoracja cukiernicza-płatki

...i ozdabiamy białymi cukierniczymi płatkami.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie