PRZEPISY

Bryndzowe paluszki

Bryndzowe paluszki

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Smaczne bryndzowe paluszki nadające się na każdą uroczystość.

przepis,fotoprzepis,bryndza,Słone przekąski,Wielkanoc,Sylwester,Boże Narodzenie

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

60

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

bryndza

250

688

gramów

kcal

jajka kurze

1

88

sztuka

kcal

jajka kurze

0

??

kcal

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)

200

320

gramów

kcal

masło

250

1835

gramów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

500

1735

gramów

kcal

sól

2

0

łyżeczki

kcal

ziarna sezamu

0

??

kcal

 

Przepis

1. 

masło 250 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 500 gramów  bryndza 250 gramów  jajka kurze 1 sztuka  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 200 gramów  sól 2 łyżeczki

W misce mieszamy wszystkie składniki. Wyrabiamy gładkie ciasto, które posypujemy mąką. Na pół godziny odkładamy do lodówki.

W misce mieszamy wszystkie składniki. Wyrabiamy...

2. 

Po odstaniu ciasto wykładamy na posypaną mąką stolnicę i rozwałkowujemy na grubość około jednego centymetra.

Po odstaniu ciasto wykładamy na posypaną mąką...

3. 

ziarna sezamu  jajka kurze

Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy sezamem albo serem i nożykiem wykrawamy na paluszki.

Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy...

4. 

Paluszki przekładamy na blachę ...

Paluszki przekładamy na blachę ......

5. 

... i pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 200°C około 12 minut na złoty kolor.

... i pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 200°C...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się