PRZEPISY
Proste do przyrządzenia ciasto odmierzane za pomocą garnuszka, z możliwością różnych odmian smakowych, odpowiedni na pieczenie w domowej piekarni do wypieku chleba.
Smaczne minitrdelniki zainspirowane tradycyjnymi trdelnikami ze słowackiej Skalicy.
Kruche klasyczne ciasto... przepis na wariant z serowo-budyniowym wypełnieniem.
Kruche śmietanowe pogacze, posypane tartym serem, nadają się na każdą uroczystość. Przygotowanie ich jest o tyle łatwiejsze ponieważ nie są z ciasta drożdżowego.
Przepis na lubiane przez wszystkich kruche ciasteczka.
Podajemy z chlebem albo innym pieczywem i świeżymi warzywami.
Przepis na smaczne kakaowe naleśniczki pancakes z delikatnego puszystego ciasta. Według smaku podajemy z dżemem, klonowym syropem albo oprószone cukrem lub cynamonem.
Doskonała, puszysta pasta na świeży chlebek.
Ulubiona klasyczna bryndzowa pasta. Nadająca się na każdą imprezę jako smarowidło na kanapeczki, ale i jako doskonały śniadaniowy przysmak z chlebem.
Podajemy jako dodatek do gęstych mięsnych i strączkowych zup.
Tradycyjna mięsna zupa, nadaje się jako danie przed obiadem, ale również jako główne danie. Podajemy z chlebem.
I klasyczne naleśniki można urozmaicić egzotycznym smakiem.
Tak, i z dyni może być ciastko... i to jakie dobre.
Gęsta kremowa zupa o delikatnym smaku. Podajemy z chrupiącymi maślanymi grzankami z tostowego pełnoziarnistego chleba.
Serduszka z linieckiego ciasta maczane w mandarynkowej polewie i ozdobione gumowymi niedźwiadkami.
Maślane klejone ciasteczka maczane w czekoladzie.
8 litrowy garnek tego najlepszego kapuśniaku, 18 porcji dla całej wielkiej rodziny lub przyjaciół. Podajemy ze świeżym chlebkiem a jeżeli mamy ochotę to także z łyżką kwaśnej śmietany na wierzchu porcji.
Smaczny zdrowy boczniak w cieście. Podajemy z gotowanymi ziemniakami i sosem tatarskim.
Kremowe bożonarodzeniowe ciasteczka.

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się