swiatwemnie.pl

Ostatki

 

Zupa ubojowa Nowy przepis

Zupa ubojowa

Gęsta zupa na drugie śniadanie. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 20 min.

Trudność

niska

Wieprzowa szynka z szynkowaru

Domowa duszona szynka ze 100% zawartości wieprzowego mięsa, bez konserwantów i innych dodatków. Szynka po ugotowaniu ma naturalny kolor i smak gotowanego mięsa. Jest tą najlepszą szynką dla dzieci.
Z wymienionej ilości mięsa uzyskamy około 650 g szynki.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 40 min.

Trudność

średnia

Domowy smalec wieprzowy i skwarki

Klasyczny wieprzowy smalec jest niezastąpionym składnikiem wielu potraw. Jego domowe przygotowanie - topienie słoniny na skwarki - jest to bardzo prosty proces, którego produkt odznacza się czystością i wysoką jakością - wieprzowy smalec i skwarki.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

Salceson

Kilogram tego najlepszego domowego wieprzowego salcesonu, którego wysoka jakość jest gwarantowana.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

wysoka

Twarogowe faworki

... nie tylko na karnawał.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Pączki Cecylii

Tradycyjny przepis przekazywany z pokolenia na pokolenie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Galaretka wieprzowa

Wyśmienity zimny kolagenowy przysmak, którego długie przygotowanie jest tego warte. Podajemy z chlebem, cebulą i octem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Pasta ze skwarków

Klasyczny przepis na ulubioną pastę ze skwarków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Pączki pełnoziarniste

Pączki, które podczas smażenia nie wchłaniają prawie w ogóle oleju. Najlepsze są świeże z dżemem truskawkowym ale i bez niego.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

Pączki z dżemem

Lekkie puszyste pączki nadziewane dżemem, nie tylko na Tłusty Czwartek.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Ziemniaczane pączki z dżemem

Puszyste, delikatne i mięciutkie pączki z ziemniaczanego ciasta nadziewane śliwkowym dżemem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Pieczone pączki

Pączki pieczone w piekarniku są doskonałym wyborem dla każdego kto pączki kocha, ale chce zachować szczupłą sylwetkę. Polecamy przepis na mniejsze nadziewane pączki, które są słodkie, puszyste, z zewnątrz delikatnie chrupiące i bez oleju. Ale oczywiście nie możemy ich zjeść od razu z dziesięć :)

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się