PRZEPISY

Paryski krem z czekoladą

Paryski krem z czekoladą

Wytrzymały krem na ciasta, torty, do rolad, na orzechowe rogaliki lub jako nadzienie na tortowe wafle ...

przepis,fotoprzepis,śmietana do ubijania (30-33%),czekolada do gotowania,Nieuwzględnione słodkie przepisy,Bezglutenowe

Nieuwzględnione słodkie przepisy

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier puder200gramów
czekolada do gotowania200gramów
masło200gramów
śmietana do ubijania (30-33%)200mililitrów

 

Przepis

1. 

śmietana do ubijania (30-33%) 200 mililitrów  czekolada do gotowania 200 gramów

Śmietanę podgrzewamy (nie gotujemy) i rozpuszczamy w niej czekoladę.

2. 

Odstawiamy do ostudzenia.

3. 

masło 200 gramów  cukier puder 200 gramów

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.

4. 

Powoli dolewamy ostudzoną roztopioną czekoladę i ubijamy elektrycznym mikserem ...

5. 

... aż wytworzy nam się puszysty jasno czekoladowy krem. Uważamy by nie ubijać za długo.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie