swiatwemnie.pl

Paryski krem z czekoladą

     

Wytrzymały krem na ciasta, torty, do rolad, na orzechowe rogaliki lub jako nadzienie na tortowe wafle ...

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

Cukier puder200gramów
Czekolada do gotowania200gramów
Masło200gramów
Śmietana do ubijania (30-33%)200mililitrów

1. 

śmietana do ubijania (30-33%) 200 ml  czekolada do gotowania 200 g

Śmietanę podgrzewamy (nie gotujemy) i rozpuszczamy w niej czekoladę.

2. 

Odstawiamy do ostudzenia.

3. 

masło 200 g  cukier puder 200 g

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.

4. 

Powoli dolewamy ostudzoną roztopioną czekoladę i ubijamy elektrycznym mikserem ...

5. 

... aż wytworzy nam się puszysty jasno czekoladowy krem. Uważamy by nie ubijać za długo.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się