swiatwemnie.pl

Paryski krem z czekoladą

Wytrzymały krem na ciasta, torty, do rolad, na orzechowe rogaliki lub jako nadzienie na tortowe wafle ...

 

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 
Cukier puder200gramów
Czekolada do gotowania200gramów
Masło200gramów
Śmietana do ubijania (30-33%)200mililitrów

1. 

śmietana do ubijania (30-33%) 200 ml  czekolada do gotowania 200 g

Śmietanę podgrzewamy (nie gotujemy) i rozpuszczamy w niej czekoladę.

2. 

Odstawiamy do ostudzenia.

3. 

masło 200 g  cukier puder 200 g

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.

4. 

Powoli dolewamy ostudzoną roztopioną czekoladę i ubijamy elektrycznym mikserem ...

5. 

... aż wytworzy nam się puszysty jasno czekoladowy krem. Uważamy by nie ubijać za długo.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się