Paryski krem z czekoladą
Wytrzymały krem na ciasta, torty, do rolad, na orzechowe rogaliki lub jako nadzienie na tortowe wafle ...
przepis,fotoprzepis,śmietana do ubijania (30-33%),czekolada do gotowania,Nieuwzględnione słodkie przepisy,Bezglutenowe
Nieuwzględnione słodkie przepisy
Składniki
Składniki
cukier puder | 200 | gramów | |
czekolada do gotowania | 200 | gramów | |
masło | 200 | gramów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 200 | mililitrów |
Przepis
1.
śmietana do ubijania (30-33%) 200 mililitrów • czekolada do gotowania 200 gramów
Śmietanę podgrzewamy (nie gotujemy) i rozpuszczamy w niej czekoladę.
2.
Odstawiamy do ostudzenia.
3.
masło 200 gramów • cukier puder 200 gramów
Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.
4.
Powoli dolewamy ostudzoną roztopioną czekoladę i ubijamy elektrycznym mikserem ...
5.
... aż wytworzy nam się puszysty jasno czekoladowy krem. Uważamy by nie ubijać za długo.
Smacznego!