swiatwemnie.pl

Gruszkowy strudel w cieście francuskim

     

Soczysty strudel pełen smacznych słodkich gruszek.

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

Bułka tarta3łyżki
Ciasto francuskie275gramów
Cukier kryształ2łyżki
Gruszka500gramów

1. 

ciasto francuskie 275 g

Rozwałkowane ciasto francuskie kroimy po bokach na paski.

2. 

gruszka 500 g  bułka tarta 3 łyżki  cukier kryształ 2 łyżki

Gruszki myjemy, usuwamy pestki i kroimy na małe kawałki. Do środkowego pasu układamy połowę nakrojonych gruszek, posypujemy połową bułki tartej i cukru. Tak samo postępujemy z drugą warstwą. Naprzemiennym przekładaniem pasów ciasta zamykamy nadzienie.

3. 

Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się