Soczysty strudel pełen smacznych słodkich gruszek.
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,gruszka,Strudle
Strudle
Pichcił
Ilość porcji
10
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
niska
2.
gruszka 500 gramów • bułka tarta 3 łyżki • cukier kryształ 2 łyżki
Gruszki myjemy, usuwamy pestki i kroimy na małe kawałki. Do środkowego pasu układamy połowę nakrojonych gruszek, posypujemy połową bułki tartej i cukru. Tak samo postępujemy z drugą warstwą. Naprzemiennym przekładaniem pasów ciasta zamykamy nadzienie.
3.
Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.
Smacznego!
bułka tarta | 3 | łyżki | |
ciasto francuskie | 275 | gramów | |
cukier kryształ | 2 | łyżki | |
gruszka | 500 | gramów |