Twarogowe pancakes

Syte smaczne pancakes podajemy polane miodem i posypane nasiekanymi orzechami włoskimi. Nie ma przeszkód by posmarować je sobie dżemem :)
przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,Słodkie dania,Śniadania
Słodkie dania
Składniki
Składniki
| jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
| miód | 1 50 | łyżka kcal | |
| miód | 0 ?? | kcal | |
| mleko półtłuste 1,5% | 150 72 | mililitrów kcal | |
| mąka chlebowa pszenna T750 | 150 521 | gramów kcal | |
| olej rzepakowy | 0 ?? | kcal | |
| orzechy włoskie | 0 ?? | kcal | |
| sól | 0 ?? | kcal | |
| twaróg mielony | 250 298 | gramów kcal |
Przepis
1.
jajka kurze 2 sztuki • miód 1 łyżka • twaróg mielony 250 gramów
Jajka mieszamy z miodem. Dodajemy twaróg.




5.
... z obydwóch stron smażymy.

6.
Gorące pancakes wyciągamy na papierowy kuchenny ręczniczek, przykrywamy drugim papierowym ręczniczkiem a na nie kładziemy kolejne pancakes. W ten sposób postępujemy do upieczenia wszystkich pancakes.


Smacznego!























