PRZEPISY

Twarogowe pancakes

Twarogowe pancakes

Syte smaczne pancakes podajemy polane miodem i posypane nasiekanymi orzechami włoskimi. Nie ma przeszkód by posmarować je sobie dżemem :)

przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,Słodkie dania,Śniadania

Słodkie dania

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

jajka kurze2sztuki
miód1łyżka
miód-
mleko półtłuste 1,5%150mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750150gramów
olej rzepakowy-
orzechy włoskie-
sól-
twaróg mielony250gramów

 

Przepis

1. 

jajka kurze 2 sztuki  miód 1 łyżka  twaróg mielony 250 gramów

Jajka mieszamy z miodem. Dodajemy twaróg.

Jajka mieszamy z miodem. Dodajemy twaróg....

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 150 gramów  sól

Dodajemy mąkę ze szczyptą soli.

Dodajemy mąkę ze szczyptą soli....

3. 

mleko półtłuste 1,5% 150 mililitrów

Wlewamy mleko i na gładko mieszamy.

Wlewamy mleko i na gładko mieszamy....

4. 

olej rzepakowy

Łyżką kładziemy na gorący olej pancakes, szybko i krótko ...

Łyżką kładziemy na gorący olej pancakes,...

5. 

... z obydwóch stron smażymy.

... z obydwóch stron smażymy....

6. 

Gorące pancakes wyciągamy na papierowy kuchenny ręczniczek, przykrywamy drugim papierowym ręczniczkiem a na nie kładziemy kolejne pancakes. W ten sposób postępujemy do upieczenia wszystkich pancakes.

Gorące pancakes wyciągamy na papierowy kuchenny...

7. 

miód  orzechy włoskie

Po wsiąknięciu zbytecznego oleju do ręczniczków możemy pancakes podawać.

Po wsiąknięciu zbytecznego oleju do...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się