swiatwemnie.pl

Twarogowe pancakes

     

Syte smaczne pancakes podajemy polane miodem i posypane nasiekanymi orzechami włoskimi. Nie ma przeszkód by posmarować je sobie dżemem :)

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

jajka kurze 2 sztuki  miód 1 łyżka  twaróg mielony 250 g

Jajka mieszamy z miodem. Dodajemy twaróg.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 150 g  sól

Dodajemy mąkę ze szczyptą soli.

3. 

mleko półtłuste 1,5% 150 ml

Wlewamy mleko i na gładko mieszamy.

4. 

olej rzepakowy

Łyżką kładziemy na gorący olej pancakes, szybko i krótko ...

5. 

... z obydwóch stron smażymy.

6. 

Gorące pancakes wyciągamy na papierowy kuchenny ręczniczek, przykrywamy drugim papierowym ręczniczkiem a na nie kładziemy kolejne pancakes. W ten sposób postępujemy do upieczenia wszystkich pancakes.

7. 

miód  orzechy włoskie

Po wsiąknięciu zbytecznego oleju do ręczniczków możemy pancakes podawać.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się