Śniadaniowe naleśniki ze świeżymi morelami

Życzymy miłego niedzielnego śniadania z naszymi smacznymi naleśnikami. Śmiało możecie sobie do nich dodać bitą śmietanę, mniam.
przepis,fotoprzepis,morele,Słodkie śniadania,Naleśniki
Słodkie śniadania
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
211 g
Energia porcji
207 kcal
Czas przygotowania
15 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
cukier puder | ½ 2 | grama kcal | |
cukier trzcinowy | 2 80 | łyżki kcal | |
cynamon mielony | ¼ 1 | grama kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 200 128 | mililitrów kcal | |
morele | 350 200 | gramów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 120 417 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | szczypta kcal | |
woda | 50 0 | mililitrów kcal | |
woda sodowa | 100 0 | mililitrów kcal |
Przepis

2.
cukier trzcinowy 2 łyżki • woda 50 mililitrów
Morele wkładamy do miksera, wlewamy troszkę wody i miksujemy. Dodajemy cukier i ponownie miksujemy.

3.
mąka chlebowa pszenna T750 120 gramów • woda sodowa 100 mililitrów • mleko tłuste 3,5% 200 mililitrów • sól 1 szczypta
Mąkę z sodową wodą (ewentualnie gazowaną wodą), mlekiem i szczyptą soli na gładko mieszamy.

4.
Na suchej patelni smażymy...

5.
...8 szt cienkich naleśników.

6.
Na naleśnika smarujemy 2-3 łyżeczki morelowego nadzienia i naleśnika przekładamy.

7.
cynamon mielony ¼ grama • cukier puder ½ grama
Według smaku posypujemy cynamonem i cukrem. Dodajemy bitą śmietanę i serwujemy jak nam się podoba :)

Smacznego!