PRZEPISY

Waniliowe gofry z polewą brzoskwiniową

Waniliowe gofry z polewą brzoskwiniową

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Smakołyk nie tylko na śniadanie.

przepis,fotoprzepis,cukier waniliowy,Brzoskwinie,Słodkie śniadania

Słodkie śniadania

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

wysoka

 

Składniki

Składniki

Brzoskwinie750gramów
cukier puder40gramów
cukier trzcinowy150gramów
cukier waniliowy15gramów
cynamon mielony¼łyżeczki
imbir mielony¼łyżeczki
jajka kurze2sztuki
masło50gramów
mleko półtłuste 1,5%350mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750300gramów
soda oczyszczona¼łyżeczki

 

Przepis

1. Gofry

jajka kurze 2 sztuki  cukier puder 40 gramów  cukier waniliowy 15 gramów  masło 50 gramów  mleko półtłuste 1,5% 350 mililitrów

Jajka mieszamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym (najlepiej domowym), dolewamy roztopione, ostudzone masło i mleko.

Jajka mieszamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym...

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 300 gramów  soda oczyszczona ¼ łyżeczki

Mieszamy mąkę z sodą oczyszczoną.

Mieszamy mąkę z sodą oczyszczoną....

3. 

Ciasto chochlą nalewamy do form silikonowych na pieczenie gofrów. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (25-30 minut).

Ciasto chochlą nalewamy do form silikonowych na...

4. 

Upieczone gofry wyciągamy z form i zostawiamy do ostygnięcia.

Upieczone gofry wyciągamy z form i zostawiamy do...

5. Polewa brzoskwiniowa

Brzoskwinie 750 gramów

Brzoskwinie myjemy i zalewamy wrzącą wodą. Zostawiamy je w niej na 5 minut. Następnie przepłukujemy pod zimną wodą...

Brzoskwinie myjemy i zalewamy wrzącą wodą....

6. 

....i obieramy je ze skórki.

....i obieramy je ze skórki....

7. 

Z brzoskwiń usuwamy pestki i kroimy je na drobno.

Z brzoskwiń usuwamy pestki i kroimy je na drobno....

8. 

cukier trzcinowy 150 gramów

Wkładamy je do garnka i posypujemy cukrem. Odstawiamy na chwilę w spokoju (15 minut).

Wkładamy je do garnka i posypujemy cukrem....

9. 

imbir mielony ¼ łyżeczki  cynamon mielony ¼ łyżeczki

Potem dodajemy imbir, cynamon a następnie brzoskwinie doprowadzamy do wrzenia. Od momentu wrzenia często mieszamy i jeszcze gotujemy przez 15 minut.

Potem dodajemy imbir, cynamon a następnie...

10. 

Na koniec je delikatnie ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków.

Na koniec je delikatnie ugniatamy tłuczkiem do...

11. 

Wystudzoną polewą polewamy zawsze jedną porcję gofrów. Konsumujemy sztućcem.

Wystudzoną polewą polewamy zawsze jedną porcję...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się