swiatwemnie.pl

Banany z bitą śmietaną i czekoladą

     

Deser, który nigdy nas nie zawiedzie :)

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

banan4sztuki
czekolada75gramów
śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

1. 

banan 4 sztuki

Banany obieramy, przekrawamy na połowę i kładziemy na talerzu.

2. 

śmietana do ubijania (30-33%) 50 mililitrów  czekolada 75 gramów

Śmietanę podgrzewamy i roztapiamy w niej czekoladę.

3. 

śmietana do ubijania (30-33%) 200 mililitrów

Śmietanę ubijamy, napełniamy nią woreczek cukierniczy ...

4. 

... i rozprowadzamy na bananach.

5. 

Polewamy czekoladową polewą.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się