PRZEPISY

Opiekana faszerowana papryka

Opiekana faszerowana papryka

Faszerowana papryka opieczona na patelni. To smaczne i syte danie podajemy nie zbyt ciepłe, z pełnoziarnistym pieczywem.

przepis,fotoprzepis,papryka,Słone przekąski,Bezglutenowe

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

miękki twaróg100gramów
oliwa3łyżki
papryka6sztuk
suche salami150gramów
szczypiorek1łyżeczka
twardy ser100gramów

 

Przepis

1. Przygotowanie papryki

papryka 6 sztuk

Paprykę myjemy, odkrawamy w części łodygi i ostrożnie ją oczyszczamy od nasionek.

2. Przygotowanie farszu

miękki twaróg 100 gramów  szczypiorek 1 łyżeczka  suche salami 150 gramów  twardy ser 100 gramów

Twaróg i szczypiorek razem mieszamy. Suche salami kroimy na cienkie kółeczka. 6 kawałków salami zostawiamy w całości, resztę kroimy na paseczki i dodajemy je do twarogu z szczypiorkiem. Twardy ser kroimy na grubsze, średniej wielkości paluszki, takie aby nie były większe niż przygotowana papryka.

3. Faszerowanie papryki

Do papryki wkładamy ser, dodajemy twarogowy farsz w ilości według wielkości papryki i kółeczkiem salami zamykamy otworzoną część papryki.

4. Opiekanie papryki

oliwa 3 łyżki

Na patelni rozgrzewamy troszkę oleju. Paprykę kładziemy na patelnię i z każdej strony smażymy. Na bieżąco dociskamy kółeczka salami z powrotem do papryki, aby nam nie wyciekł farsz.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się