swiatwemnie.pl

Opiekana faszerowana papryka

     

Faszerowana papryka opieczona na patelni. To smaczne i syte danie podajemy nie zbyt ciepłe, z pełnoziarnistym pieczywem.

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

Miękki twaróg100gramów
Oliwa3łyżki
Papryka6sztuk
Suche salami150gramów
Szczypiorek1łyżeczka
Twardy ser100gramów

1. Przygotowanie papryki

papryka 6 sztuk

Paprykę myjemy, odkrawamy w części łodygi i ostrożnie ją oczyszczamy od nasionek.

Przygotowanie papryki

2. Przygotowanie farszu

miękki twaróg 100 g  szczypiorek 1 łyżeczka  suche salami 150 g  twardy ser 100 g

Twaróg i szczypiorek razem mieszamy. Suche salami kroimy na cienkie kółeczka. 6 kawałków salami zostawiamy w całości, resztę kroimy na paseczki i dodajemy je do twarogu z szczypiorkiem. Twardy ser kroimy na grubsze, średniej wielkości paluszki, takie aby nie były większe niż przygotowana papryka.

Przygotowanie farszu

3. Faszerowanie papryki

Do papryki wkładamy ser, dodajemy twarogowy farsz w ilości według wielkości papryki i kółeczkiem salami zamykamy otworzoną część papryki.

Faszerowanie papryki

4. Opiekanie papryki

oliwa 3 łyżki

Na patelni rozgrzewamy troszkę oleju. Paprykę kładziemy na patelnię i z każdej strony smażymy. Na bieżąco dociskamy kółeczka salami z powrotem do papryki, aby nam nie wyciekł farsz.

Opiekanie papryki

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się