swiatwemnie.pl

Orzechowe kółeczka

     

Przepis na przygotowanie smacznych świątecznych orzechowych ciasteczek z orzechowym kremem i czekoladą. Ciasteczka mają długą przydatność do spożycia, także mogą dekorować wasz stół przez całe Bożonarodzeniowe święta.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 400 g  masło 320 g  cukier puder 150 g  mielone orzechy włoskie 120 g  proszek do pieczenia ¼ łyżeczki

Wszystkie składniki razem mieszamy. Utworzone ciasto wkładamy na około godzinę do lodówki.

2. 

Ciasto rozwałkowujemy tak, by jego średnia grubość była około pół centymetra. Z ciasta wykrawamy kółeczka.

3. 

Wykrojone kawałki układamy na blasze i pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 170 °C.

4. 

krem czekoladowo-orzechowy

Gotowe kółeczka łączymy orzechowym kremem (nutella)...

5. 

czekolada

... i ozdabiamy czekoladą.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się