PRZEPISY

Loksze z ziemniaczanego ciasta w proszku

Loksze z ziemniaczanego ciasta w proszku

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Smaczne loksze z użyciem ulubionego półproduktu do ostatecznego ciasta.

przepis,fotoprzepis,ciasto ziemniaczane w proszku - półprodukt,Dodatki ziemniaczane,,Bezlaktozowe

Dodatki ziemniaczane

Pichcił

Ilość porcji

25

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

ciasto ziemniaczane w proszku - półprodukt

280

930

gramów

kcal

jajka kurze

2

176

sztuki

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

200

694

gramów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

0

??

kcal

woda

500

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

ciasto ziemniaczane w proszku - półprodukt 280 gramów  woda 500 mililitrów  jajka kurze 2 sztuki

Do miski wsypujemy półprodukt. W drugiej misce mieszamy wodę z jajkami.

Do miski wsypujemy półprodukt. W drugiej misce...

2. 

Wodę wlewamy do suchej mieszanki, mieszamy i na chwilę odstawiamy.

Wodę wlewamy do suchej mieszanki, mieszamy i na...

3. 

mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów

Dodajemy mąkę...

Dodajemy mąkę......

4. 

...i wyrabiamy ciasto.

...i wyrabiamy ciasto....

5. 

mąka chlebowa pszenna T750

Z ciasta wytwarzamy walec, który kroimy na około 25 części. Powstałe części na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy na cienkie placki. Podczas rozwałkowywania placka obracamy go i posypujemy mąką.

Z ciasta wytwarzamy walec, który kroimy na około...

6. 

Starszą teflonową patelnię rozgrzewamy i na sucho smażymy lokszę. Smażymy 2 minuty na średnim ogniu.

Starszą teflonową patelnię rozgrzewamy i na...

7. 

Lokszę obracamy i ponownie 2 minuty smażymy z drugiej strony. Wymieniony czas zależy od intensywności ognia pod patelnią.

Lokszę obracamy i ponownie 2 minuty smażymy z...

8. 

Po każdym placku - lokszy patelnię wycieramy od mąki papierowym kuchennym ręczniczkiem. Do wycierania możemy używać ten sam kawałek papierowego ręczniczka, tylko według potrzeby go wymieniamy.

Po każdym placku - lokszy patelnię wycieramy od...

9. 

Upieczone loksze układamy na płytkim talerzu i przykrywamy je głębokim talerzem. W talerzach możemy je również ogrzać w piekarniku według potrzeby. Przed podawaniem każdą lokszę natłuszczamy - najlepiej gęsim smalcem z blachy w której piekliśmy kaczkę.

Upieczone loksze układamy na płytkim talerzu i...

10. Najsmaczniejsze serwowanie

... z pieczoną kaczką...

... z pieczoną kaczką......

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się