swiatwemnie.pl

Kruszonka

     

Kruszonka używana jest z chęcią jako posypka drożdżowych i nie drożdżowych owocowych ciast. Jej przygotowanie jest bardzo proste, wystarczy trzymać się przepisu 2:1:1 (2 części mąki, 1 część cukru i 1 część masła).

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

1. 

masło  cukier puder

Do miski wkładamy miękkie masło (np: 40g) i dodajemy cukier (np:40g).

2. 

mąka tortowa pszenna T450

Dodajemy mąkę (np:80g).

3. 

Palcami wyrabiamy masę i rozdrabniamy i rozkruszamy :)

4. 

Kruszonkę przed użyciem wkładamy na godzinę do lodówki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się