PRZEPISY

Jogurtowy napój z morelami

Jogurtowy napój z morelami

Orzeźwiające morelowe lassi na gorące letnie dni. Lassi to tradycyjny indyjski napój zawierający jogurt, wodę, przyprawy i owoce. Istnieje wiele odmian tego napoju.

przepis,fotoprzepis,morele,jogurt naturalny 3,5% tłuszczu,Koktajle mleczne,Kuchnia indyjska,Bezglutenowe

Koktajle mleczne

Kuchnia indyjska

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

5 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

imbir mielony¼łyżeczki
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu150gramów
mielony kardamon¼łyżeczki
morele150gramów
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera2szczypty
woda150mililitrów

 

Przepis

1. 

morele 150 gramów  jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 150 gramów  woda 150 mililitrów  mielony kardamon ¼ łyżeczki  imbir mielony ¼ łyżeczki  przyprawa rzymski kmin mielony - jeera 2 szczypty

Morele myjemy, usuwamy pestki i wkładamy do miksera. Dodajemy jogurt, przegotowaną, w lodówce wychłodzoną wodę i przyprawy.

2. 

Miksujemy na pianę.

3. 

Nalewamy do zimnych szklanek i podajemy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się