Ciasto z truskawkową galaretką

Biszkoptowy spód i truskawki zalane galaretką stworzą ciasto, które orzeźwi i w tych najgorętszych dniach.
przepis,fotoprzepis,galaretka tortowa czerwona,truskawki,Ciasta kremowe,Bezlaktozowe
Ciasta kremowe
Pichcił
Ilość porcji
12
Masa porcji
43 g
Energia porcji
70 kcal
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
cukier puder | 50 194 | gramów kcal | |
galaretka tortowa czerwona | 20 70 | gramów kcal | |
jajka kurze | 3 264 | sztuki kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 60 214 | gramów kcal | |
proszek do pieczenia | 2 8 | łyżeczki kcal | |
truskawki | 200 86 | gramów kcal |
Przepis
1. Przygotowanie biszkoptowego spodu
jajka kurze 3 sztuki • cukier puder 50 gramów
W misce mieszamy żółtka razem z cukrem.

2.
mąka luksusowa pszenna T550 60 gramów • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
W mniejszej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia.

3.
Do masy z żółtek ostrożnie na przemian dodajemy mąkę i z białek ubitą pianę.

4. Pieczenie spodu
Biszkoptowe ciasto wlewamy do natłuszczonej i posypanej mąką formy tortowej. Pieczemy około 15 minut na 180°C.


6.
galaretka tortowa czerwona 20 gramów
Galaretkę tortową przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Jeszcze letnią galaretką zalewamy ciasto z truskawkami. Wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny.

Smacznego!