swiatwemnie.pl

Ciasto z truskawkową galaretką

     

Biszkoptowy spód i truskawki zalane galaretką stworzą ciasto, które orzeźwi i w tych najgorętszych dniach.

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

 

1. Przygotowanie biszkoptowego spodu

jajka kurze 3 sztuki  cukier puder 50 g

W misce mieszamy żółtka razem z cukrem.

Przygotowanie biszkoptowego spodu

2. 

mąka luksusowa pszenna T550 60 g  proszek do pieczenia 2 łyżeczki

W mniejszej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia.

3. 

Do masy z żółtek ostrożnie na przemian dodajemy mąkę i z białek ubitą pianę.

4. Pieczenie spodu

Biszkoptowe ciasto wlewamy do natłuszczonej i posypanej mąką formy tortowej. Pieczemy około 15 minut na 180°C.

Pieczenie spodu

5. 

truskawki 200 g

Na wystudzony spód układamy kawałki truskawek.

6. 

galaretka tortowa czerwona 20 g

Galaretkę tortową przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Jeszcze letnią galaretką zalewamy ciasto z truskawkami. Wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się