PRZEPISY

Ciasto z truskawkową galaretką

Ciasto z truskawkową galaretką

Biszkoptowy spód i truskawki zalane galaretką stworzą ciasto, które orzeźwi i w tych najgorętszych dniach.

przepis,fotoprzepis,galaretka tortowa czerwona,truskawki,Ciasta kremowe,Bezlaktozowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier puder50gramów
galaretka tortowa czerwona20gramów
jajka kurze3sztuki
mąka luksusowa pszenna T55060gramów
proszek do pieczenia2łyżeczki
truskawki200gramów

 

Przepis

1. Przygotowanie biszkoptowego spodu

jajka kurze 3 sztuki  cukier puder 50 gramów

W misce mieszamy żółtka razem z cukrem.

2. 

mąka luksusowa pszenna T550 60 gramów  proszek do pieczenia 2 łyżeczki

W mniejszej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia.

3. 

Do masy z żółtek ostrożnie na przemian dodajemy mąkę i z białek ubitą pianę.

4. Pieczenie spodu

Biszkoptowe ciasto wlewamy do natłuszczonej i posypanej mąką formy tortowej. Pieczemy około 15 minut na 180°C.

5. 

truskawki 200 gramów

Na wystudzony spód układamy kawałki truskawek.

6. 

galaretka tortowa czerwona 20 gramów

Galaretkę tortową przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Jeszcze letnią galaretką zalewamy ciasto z truskawkami. Wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie