PRZEPISY

Ciasto z truskawkową galaretką

Ciasto z truskawkową galaretką

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Biszkoptowy spód i truskawki zalane galaretką stworzą ciasto, które orzeźwi i w tych najgorętszych dniach.

przepis,fotoprzepis,galaretka tortowa czerwona,truskawki,Ciasta kremowe,Bezlaktozowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

12

Masa porcji

43 g

Energia porcji

70 kcal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cukier puder

50

194

gramów

kcal

galaretka tortowa czerwona

20

70

gramów

kcal

jajka kurze

3

264

sztuki

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

60

214

gramów

kcal

proszek do pieczenia

2

8

łyżeczki

kcal

truskawki

200

86

gramów

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie biszkoptowego spodu

jajka kurze 3 sztuki  cukier puder 50 gramów

W misce mieszamy żółtka razem z cukrem.

W misce mieszamy żółtka razem z cukrem....

2. 

mąka luksusowa pszenna T550 60 gramów  proszek do pieczenia 2 łyżeczki

W mniejszej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia.

W mniejszej misce mieszamy mąkę z proszkiem do...

3. 

Do masy z żółtek ostrożnie na przemian dodajemy mąkę i z białek ubitą pianę.

Do masy z żółtek ostrożnie na przemian...

4. Pieczenie spodu

Biszkoptowe ciasto wlewamy do natłuszczonej i posypanej mąką formy tortowej. Pieczemy około 15 minut na 180°C.

Biszkoptowe ciasto wlewamy do natłuszczonej i...

5. 

truskawki 200 gramów

Na wystudzony spód układamy kawałki truskawek.

Na wystudzony spód układamy kawałki truskawek....

6. 

galaretka tortowa czerwona 20 gramów

Galaretkę tortową przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Jeszcze letnią galaretką zalewamy ciasto z truskawkami. Wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny.

Galaretkę tortową przygotowujemy według...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się