PRZEPISY

Bożonarodzeniowe winne wianeczki

Bożonarodzeniowe winne wianeczki

Kruche bożonarodzeniowe ciasteczka łączone dżemem.

przepis,fotoprzepis,wino białe wytrawne,dżem wiśniowy,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

25

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier puder-
dżem wiśniowy-
masło120gramów
mąka chlebowa pszenna T750180gramów
mąka chlebowa pszenna T750-
sól1szczypta
wino białe wytrawne50mililitrów

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 180 gramów  masło 120 gramów  sól 1 szczypta  wino białe wytrawne 50 mililitrów

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy pokrojone miękkie masło, dodajemy szczyptę soli i wlewamy wino.

2. 

Wyrabiamy ciasto.

3. 

Ciasto zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na co najmniej dwie godziny do stężenia do lodówki.

4. 

mąka chlebowa pszenna T750

Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość około 0,5 cm. Wykrawamy kółeczka, w których wykrawamy małym kółeczkiem otworek. Wykrawamy 50 wianeczków.

5. 

Wianeczki układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

6. 

Pieczemy 12 minut-y w temperaturze 180 °C.

7. 

cukier puder

Ciepłe kółeczka obtaczamy w cukrze pudrze. Odstawiamy do ostudzenia i osuszenia.

8. 

dżem wiśniowy

Potem wianeczki łączymy dżemem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się