swiatwemnie.pl

Kokosowe rogaliki

    

Ulubione, kruche świąteczne rogaliki.

Pichcił

Ilość porcji

40

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 380 gramów  cukier puder 120 gramów  wiórki kokosowe 100 gramów  jajka kurze 2 sztuki  masło 140 gramów

Do miski wsypujemy mąkę, cukier, kokos i mieszamy. Dodajemy jajka i kroimy miękkie masło.

2. 

Wyrabiamy ciasto, zapakowujemy w folię spożywczą i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.

3. 

Ciasto urabiamy i formujemy z niego małe rogaliki. Układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

4. 

Pieczemy 12 minut-y w temperaturze 180 °C.

5. 

cukier waniliowy

Upieczone obtaczamy w cukrze waniliowym.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się