swiatwemnie.pl

Kokosowe rogaliki

Ulubione, kruche świąteczne rogaliki.

 

Ilość porcji: 40

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 380 g  cukier puder 120 g  wiórki kokosowe 100 g  jajka kurze 2 sztuki  masło 140 g

Do miski wsypujemy mąkę, cukier, kokos i mieszamy. Dodajemy jajka i kroimy miękkie masło.

2. 

Wyrabiamy ciasto, zapakowujemy w folię spożywczą i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.

3. 

Ciasto urabiamy i formujemy z niego małe rogaliki. Układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

4. 

Pieczemy 12 minut-y w temperaturze 180 °C.

5. 

cukier waniliowy

Upieczone obtaczamy w cukrze waniliowym.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się