PRZEPISY

Kokosowe rogaliki

Kokosowe rogaliki

Ulubione, kruche świąteczne rogaliki.

przepis,fotoprzepis,wiórki kokosowe,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

40

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier puder120gramów
cukier waniliowy-
jajka kurze2sztuki
masło140gramów
mąka chlebowa pszenna T750380gramów
wiórki kokosowe100gramów

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 380 gramów  cukier puder 120 gramów  wiórki kokosowe 100 gramów  jajka kurze 2 sztuki  masło 140 gramów

Do miski wsypujemy mąkę, cukier, kokos i mieszamy. Dodajemy jajka i kroimy miękkie masło.

2. 

Wyrabiamy ciasto, zapakowujemy w folię spożywczą i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.

3. 

Ciasto urabiamy i formujemy z niego małe rogaliki. Układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

4. 

Pieczemy 12 minut-y w temperaturze 180 °C.

5. 

cukier waniliowy

Upieczone obtaczamy w cukrze waniliowym.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie