swiatwemnie.pl

Przetwory

 
Konserwujemy pikantne ogórki

Pikantne ogórki w słodko kwaśnej zalewie. Z wymienionej ilości 5-8 cm ogórków zakonserwujemy 7 sztuk 700 ml słoików.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Mrożony niedźwiedzi czosnek

Po prostu nasiekany niedźwiedzi czosnek, wymieszany z wodą i zamrożony. Doskonałe zioło do każdej warzywnej zupy, sosu...itp. podczas całej zimy.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Kiszone ogórki Nowy przepis

Kiszone ogórki

Na kiszone ogórki istnieje wiele przepisów. My wam oferujemy jeden z nich.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

wysoka

Nakładany chrzan

Prosty przepis na domowy nakładany delikatesowy chrzan z jabłkami.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Marynujemy grzyby

Marynowane borowiki, kozaki lub małe podgrzybki z cebulą podajemy do tych samych potraw, ku którym podaje się pasteryzowane ogórki.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Konserwujemy ogórki

Domowe słodko kwaśne ogórki. Ogórki nadają się do konsumpcji już miesiąc po ich zakonserwowaniu. Z wymienionej ilości ogórków (około 10 cm długich) uzyskamy około 25 sztuk 700 ml słoików.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Pasteryzujemy gruszki

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Pasteryzujemy - buraczki z chrzanem

Buraczki ćwikłowe należą do najbardziej zdrowych warzyw. Można z nich przygotować bardzo smaczne i lekkostrawne potrawy. Pasteryzowane buraczki z chrzanem są świetnym dodatkiem do mięsnych potraw.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się