swiatwemnie.pl

Przetwory

 

Winogronowy dżem Nowy przepis

Winogronowy dżem

Doskonały domowym dżem z drobnych, kwaskowatych, niebieskich winogron. Do jego przygotowania użyty był cukier i trzcinowy cukier żelujący z pektyną, bez konserwantów. Dżem jest dość gęsty, doskonały do naleśników, do smarowania ciast ze słodkimi nadzieniami i na korpus kremowego tortu.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Marynujemy grzyby

Marynowane borowiki, kozaki lub małe podgrzybki z cebulą podajemy do tych samych potraw, ku którym podaje się pasteryzowane ogórki.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Kiszone ogórki

Na kiszone ogórki istnieje wiele przepisów. My wam oferujemy jeden z nich.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

wysoka

Konserwujemy pikantne ogórki

Pikantne ogórki w słodko kwaśnej zalewie. Z wymienionej ilości 5-8 cm ogórków zakonserwujemy 7 sztuk 700 ml słoików.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Konserwujemy ogórki

Domowe słodko kwaśne ogórki. Ogórki nadają się do konsumpcji już miesiąc po ich zakonserwowaniu. Z wymienionej ilości ogórków (około 10 cm długich) uzyskamy około 25 sztuk 700 ml słoików.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Pasteryzujemy gruszki

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Pasteryzujemy - buraczki z chrzanem

Buraczki ćwikłowe należą do najbardziej zdrowych warzyw. Można z nich przygotować bardzo smaczne i lekkostrawne potrawy. Pasteryzowane buraczki z chrzanem są świetnym dodatkiem do mięsnych potraw.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Mrożony niedźwiedzi czosnek

Po prostu nasiekany niedźwiedzi czosnek, wymieszany z wodą i zamrożony. Doskonałe zioło do każdej warzywnej zupy, sosu...itp. podczas całej zimy.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Nakładany chrzan

Prosty przepis na domowy nakładany delikatesowy chrzan z jabłkami.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się