swiatwemnie.pl

Przetwory

 
Konserwujemy ogórki

Domowe słodko kwaśne ogórki. Ogórki nadają się do konsumpcji już miesiąc po ich zakonserwowaniu. Z wymienionej ilości ogórków (około 10 cm długich) uzyskamy około 25 sztuk 700 ml słoików.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Marynujemy grzyby

Marynowane borowiki, kozaki lub małe podgrzybki z cebulą podajemy do tych samych potraw, ku którym podaje się pasteryzowane ogórki.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Pasteryzujemy gruszki

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Nakładany chrzan

Prosty przepis na domowy nakładany delikatesowy chrzan z jabłkami.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Mrożony niedźwiedzi czosnek

Po prostu nasiekany niedźwiedzi czosnek, wymieszany z wodą i zamrożony. Doskonałe zioło do każdej warzywnej zupy, sosu...itp. podczas całej zimy.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Konserwujemy pikantne ogórki

Pikantne ogórki w słodko kwaśnej zalewie. Z wymienionej ilości 5-8 cm ogórków zakonserwujemy 7 sztuk 700 ml słoików.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Winogronowy dżem

Doskonały domowym dżem z drobnych, kwaskowatych, niebieskich winogron. Do jego przygotowania użyty był cukier i trzcinowy cukier żelujący z pektyną, bez konserwantów. Dżem jest dość gęsty, doskonały do naleśników, do smarowania ciast ze słodkimi nadzieniami i na korpus kremowego tortu.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Kiszone ogórki

Na kiszone ogórki istnieje wiele przepisów. My wam oferujemy jeden z nich.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

wysoka

Pasteryzujemy - buraczki z chrzanem

Buraczki ćwikłowe należą do najbardziej zdrowych warzyw. Można z nich przygotować bardzo smaczne i lekkostrawne potrawy. Pasteryzowane buraczki z chrzanem są świetnym dodatkiem do mięsnych potraw.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się