swiatwemnie.pl

Muffiny czekoladowe

     

Delikatne puszyste muffiny pełne wysokiej jakości czekolady.

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

nízka

 

Kategorie:   

 

 
 
Cukier puder150gramów
Cukier waniliowy8gramów
Czekolada 85%100gramów
Jajka kurze1sztuka
Jogurt czekoladowy150mililitrów
Mąka chlebowa pszenna t750250gramów
Olej słonecznikowy90mililitrów
Proszek do pieczenia12gramów

1. 

jajka kurze 1 sztuka  cukier puder 150 g  cukier waniliowy 8 g  jogurt czekoladowy 150 ml  olej słonecznikowy 90 ml

Jajka ubijamy. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, olej i jogurt czekoladowy. Mieszamy.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 250 g  proszek do pieczenia 12 g

Dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Mieszamy.

3. Przed pieczeniem

czekolada 85% 100 g

Do ciasta dodajemy kawałki czekolady. Blachę na muffiny (otwory) smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką krupczatką.

Przed pieczeniem

4. Pieczenie

Ciasto równomiernie rozdzielamy łyżeczkami do otworów na blasze. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 °C.

Pieczenie

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się