Muffiny czekoladowe

Delikatne puszyste muffiny pełne wysokiej jakości czekolady.
przepis,fotoprzepis,jogurt czekoladowy,czekolada 85%,Muffiny
Muffiny
Pichcił
Ilość porcji
12
Masa porcji
68 g
Energia porcji
262 kcal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska
Kategorie
Muffiny ›Składniki
Składniki
cukier puder | 150 582 | gramów kcal | |
cukier waniliowy | 8 29 | gramów kcal | |
czekolada 85% | 100 600 | gramów kcal | |
jajka kurze | 1 88 | sztuka kcal | |
jogurt czekoladowy | 150 158 | mililitrów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 250 868 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 90 810 | mililitrów kcal | |
proszek do pieczenia | 12 9 | gramów kcal |
Przepis
1.
jajka kurze 1 sztuka • cukier puder 150 gramów • cukier waniliowy 8 gramów • jogurt czekoladowy 150 mililitrów • olej słonecznikowy 90 mililitrów
Jajka ubijamy. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, olej i jogurt czekoladowy. Mieszamy.

2.
mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów • proszek do pieczenia 12 gramów
Dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Mieszamy.

3. Przed pieczeniem
czekolada 85% 100 gramów
Do ciasta dodajemy kawałki czekolady. Blachę na muffiny (otwory) smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką krupczatką.

4. Pieczenie
Ciasto równomiernie rozdzielamy łyżeczkami do otworów na blasze. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 °C.

Smacznego!