swiatwemnie.pl

Ciasto z wiśniami i ricottą

     

Delikatne po ricotto i orzeźwiające po wiśniach, na chrupiącym cieście francuskim - oto twórczy rezultat naszej wyjątkowej receptury na kuszący deser.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

 

 

Bułka tarta2łyżki
Ciasto francuskie275gramów
Cukier kryształ7łyżek
Jajka kurze2sztuki
Mielony kardamon½łyżeczki
Ser ricotta500gramów
Skrobia ziemniaczana3łyżeczki
Wiśnie350gramów

1. 

jajka kurze 2 sztuki  cukier kryształ 5 łyżek  mielony kardamon ½ łyżeczki  skrobia ziemniaczana 3 łyżeczki  ser Ricotta 500 g

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej miski i razem ubijamy na gładki krem.

2. 

wiśnie 350 g

Wiśnie myjemy i usuwamy z nich pestki.

3. 

ciasto francuskie 275 g

Głęboką blachę wykładamy papierem do pieczenia a papier przykrywamy równomiernie rozwałkowanym ciastem francuskim.

4. 

Na ciasto francuskie wylewamy krem i posypujemy go przygotowanymi wiśniami.

5. 

bułka tarta 2 łyżki  cukier kryształ 2 łyżki

Wierzch równomiernie posypujemy bułką tartą i cukrem.

6. 

Pieczemy 45 minut-y w temperaturze 180 °C.

7. Serwowanie

Podajemy pokrojone jeszcze ciepłe.

Serwowanie

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się