Makówki (makiełki)

Przepis na uproszczoną wersję tradycyjnego bożonarodzeniowego słodkiego smakołyku.
przepis,fotoprzepis,biała podłużna bułka,mak mielony,Słodkie dania,Boże Narodzenie
Słodkie dania
Składniki
Składniki
biała podłużna bułka | 4 ?? | sztuki kcal | |
cukier puder | 80 311 | gramów kcal | |
mak mielony | 120 650 | gramów kcal | |
masło | 100 734 | gramów kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 2.5 160 | decylitra kcal |
Przepis

2.
mak mielony 120 gramów • cukier puder 80 gramów
Kółeczka z bułek posypujemy osłodzonym mielonym makiem.

3.
mleko tłuste 3,5% 2.5 decylitra • masło 100 gramów
Zalewamy ugotowanym mlekiem i mieszamy. Podajemy polane roztopionym masłem.

Smacznego!