swiatwemnie.pl

Majonezowa sałatka z kiszonej kapusty s owocami

     

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

 

Banan200gramów
Jabłka400gramów
Kiszona kapusta400gramów
Majonez lekki200mililitrów

1. 

kiszona kapusta 400 g

Kapustę odcedzamy, wyciskamy z niej kwaśną wodę i lekko przepłukujemy. Ponownie wyciskamy. Według potrzeby kroimy.

2. 

jabłka 400 g

Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki.

3. 

banan 200 g

Banany obieramy i tak samo jak jabłka kroimy.

4. 

majonez lekki 200 ml

Owoce mieszamy z kapustą, dodajemy majonez, mieszamy i możemy podawać.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się