Królicze wątróbki z jabłkami
Wspaniały obiad lub kolacja z wątróbki z królika. Podajemy z ryżem i ze smacznym słodkim dodatkiem z jabłek, nadziewanych żurawinowym dżemem.
przepis,fotoprzepis,wątróbka z królika,Zajęcze i królicze mięso
Zajęcze i królicze mięso
Kategorie
Zajęcze i królicze mięso
Składniki
Składniki
Ryż na maśle przepis | - | ||
cebula | 200 | gramów | |
cukier trzcinowy | - | ||
czarny pieprz mielony | 1 | łyżeczka | |
dżem żurawinowy | - | ||
jabłka | 2 | sztuki | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 60 | gramów | |
olej słonecznikowy | 3 | łyżki | |
woda | 500 | mililitrów | |
wątróbka z królika | 500 | gramów |
Przepis


3.
...i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

4.
Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 180 °C.



7.
Wątróbki obtaczamy w mące.

8.
cebula 200 gramów • olej słonecznikowy 3 łyżki
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

9.
Na cebuli z obydwóch stron...

10.
...smażymy wątróbkę.


12.
Wątróbkę wyciągamy z sosu.


14.
Wątróbkę z powrotem kładziemy na patelnię i zalewamy sosem. Zagotowujemy i możemy podawać.

Smacznego!