Królicze wątróbki z jabłkami

Wspaniały obiad lub kolacja z wątróbki z królika. Podajemy z ryżem i ze smacznym słodkim dodatkiem z jabłek, nadziewanych żurawinowym dżemem.
przepis,fotoprzepis,wątróbka z królika,Zajęcze i królicze mięso
Zajęcze i królicze mięso
Kategorie
Zajęcze i królicze mięso ›Składniki
Składniki
Ryż na maśle przepis | 0 ?? | kcal | |
cebula | 200 88 | gramów kcal | |
cukier trzcinowy | 0 ?? | kcal | |
czarny pieprz mielony | 1 17 | łyżeczka kcal | |
dżem żurawinowy | 0 ?? | kcal | |
jabłka | 2 183 | sztuki kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 60 209 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 3 405 | łyżki kcal | |
woda | 500 0 | mililitrów kcal | |
wątróbka z królika | 500 750 | gramów kcal |
Przepis


3.
...i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

4.
Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 180 °C.



7.
Wątróbki obtaczamy w mące.

8.
cebula 200 gramów • olej słonecznikowy 3 łyżki
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

9.
Na cebuli z obydwóch stron...

10.
...smażymy wątróbkę.


12.
Wątróbkę wyciągamy z sosu.


14.
Wątróbkę z powrotem kładziemy na patelnię i zalewamy sosem. Zagotowujemy i możemy podawać.

Smacznego!