Dwukolorowa czekolada
Prosty przepis z mleka w proszku, przypominający kinder czekoladę, który pokochają wszystkie dzieci.
przepis,fotoprzepis,cukier kryształ,margaryna,mleko w proszku,Wyroby cukiernicze,Bezglutenowe
Wyroby cukiernicze
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 350 | gramów | |
cukier waniliowy | 1 | opakowanie | |
kakao proszek | 50 | gramów | |
margaryna | 250 | gramów | |
mleko w proszku | 500 | gramów | |
woda | 300 | mililitrów |
Przepis
1.
woda 300 mililitrów • cukier waniliowy 1 opakowanie • cukier kryształ 350 gramów
Wodę, waniliowy i kryształowy cukier gotujemy około 4 minuty. Odstawiamy.
3.
mleko w proszku 500 gramów
Mleko w proszku wsypujemy do miski i po troszkę wlewamy trochę wystudzony syrop.
4.
Masę rozdzielamy na dwie części.
6.
Do przygotowanej formy wkładamy folię aluminiową, natłuszczamy ją, abyśmy mogli czekoladę wyciągnąć. Możemy wykorzystać też silikonowe foremki. Do tak przygotowanej formy nalewamy ciemną i białą część. Wyrównujemy.
7.
Czekoladę odstawiamy w chłodne miejsce.
Smacznego!