swiatwemnie.pl

Dwukolorowa czekolada

Prosty przepis z mleka w proszku, przypominający kinder czekoladę, który pokochają wszystkie dzieci.

 

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Cukier kryształ350gramów
Cukier waniliowy1opakowanie
Kakao proszek50gramów
Margaryna250gramów
Mleko w proszku500gramów
Woda300mililitrów

1. 

woda 300 ml  cukier waniliowy 1 opakowanie  cukier kryształ 350 g

Wodę, waniliowy i kryształowy cukier gotujemy około 4 minuty. Odstawiamy.

2. 

margaryna 250 g

Dodajemy pokrojoną twardą margarynę i czekamy, dopóki się nie roztopi.

3. 

mleko w proszku 500 g

Mleko w proszku wsypujemy do miski i po troszkę wlewamy trochę wystudzony syrop.

4. 

Masę rozdzielamy na dwie części.

5. 

kakao proszek 50 g

Do jednej części dodajemy kakao.

6. 

Do przygotowanej formy wkładamy folię aluminiową, natłuszczamy ją, abyśmy mogli czekoladę wyciągnąć. Możemy wykorzystać też silikonowe foremki. Do tak przygotowanej formy nalewamy ciemną i białą część. Wyrównujemy.

7. 

Czekoladę odstawiamy w chłodne miejsce.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się