PRZEPISY

Domowe wafelki

Domowe wafelki

Niezwykle dobre nadziewane herbatniki maślane z polewą czekoladową.

przepis,fotoprzepis,wafle tortowe,Wyroby cukiernicze,Ciasteczka,Bez pieczenia

Wyroby cukiernicze

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

aromat rumowy-
cukier puder150gramów
czekolada do gotowania75gramów
masło300gramów
mleko w proszku200gramów
wafle tortowe75gramów

 

Przepis

1. 

masło 250 gramów  cukier puder 150 gramów

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.

2. 

mleko w proszku 200 gramów  aromat rumowy

Dodajemy mleko i 5 kropli rumowego aromatu. Porządnie mieszamy.

3. 

wafle tortowe 75 gramów

Połową kremu smarujemy wafel tortowy, przykrywamy następnym waflem.

4. 

Nanosimy drugą połową i przykrywamy waflem. Obciążamy na 30 minut.

5. 

czekolada do gotowania 75 gramów  masło 50 gramów

W wodnej kąpieli roztapiamy czekoladę z masłem i polewę rozsmarowujemy na wierzch wafla. Wkładamy do lodówki do stężenia. Kroimy ostrym nożem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się