swiatwemnie.pl

Kwas cytrynowy w przepisach

 
Winogronowy syrop

Domowy syrop pełen witamin, z domowych, drobnych, kwaskowatych winogron.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Syrop z aronii

Wspaniały zdrowy syrop z płodów aronii, przygotowany na zimno i dlatego pełen witamin...a zatem i cukru :) Z pewnością się z nami zgodzicie, że bez niego aż tak wspaniały by nie był :) Z wymienionej ilości przygotujecie sobie około 2 litry syropu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Syrop z kwiatów czarnego bzu

Do przygotowania dobrej jakości domowego syropu bez konserwantów i dodatków chemicznych potrzebujemy:Kwiaty czarnego bzu(zbierane w maju albo czerwcu,w słoneczny dzień i najlepiej do południa). Kwas cytrynowy (to naturalny środek konserwujący).

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Jabłkowe kostki

Soczyste gotowane jabłka w francuskim cieście.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Syrop z czarnego bzu

Smaczny syrop z czarnego bzu. Dłuższym gotowaniem uzyska ciemniejszy, karmelowy kolor.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Pasteryzujemy gruszki

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się