PRZEPISY

Smażony bez

Smażony bez

Pychotka od przyrody. Podajemy posypane cynamonowym cukrem.

przepis,fotoprzepis,kwiat czarnego bzu,Nieuwzględnione słodkie przepisy

Nieuwzględnione słodkie przepisy

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier waniliowy20gramów
jajka kurze2sztuki
kwiat czarnego bzu16sztuk
mleko półtłuste 1,5%300mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750250gramów
olej słonecznikowy-

 

Przepis

1. 

kwiat czarnego bzu 16 sztuk

Kwiaty bzu nazbierane podczas słonecznego dnia chwilkę moczymy w ziemnej wodzie. Z wody je wyciągamy główkami w dół na sitko i zostawiamy do odcieczenia.

2. 

Przekładamy kwiaty na tackę i odstawiamy by przeschły.

3. 

mleko półtłuste 1,5% 300 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów  jajka kurze 2 sztuki  cukier waniliowy 20 gramów

Z mleka, mąki, jajek i cukru waniliowego mieszamy ciekłe ciasto.

4. 

Kwiat chwytamy za łodygę i delikatnie moczymy w cieście.

5. 

olej słonecznikowy

Szybko smażymy w gorącym oleju. Podczas wkładania kwiatu na olej delikatnie go dociskamy aby się cały otworzył.

6. 

Usmażone kwiaty kładziemy na papierową serwetkę aby odessać zbyteczny olej. Kwiaty konsumujemy aż po całkowitym ostygnięciu w rozsądnej ilości, dla kogoś może to być ciężkie na żołądek.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się