swiatwemnie.pl

Proso z winogronami

     

Smaczne, zdrowe śniadanie, osłodzone tylko naturalnym cukrem z dodanych rodzynek i winogron. Proso to bezglutenowe zboże, jest to proso łuskane. Jest lekkostrawne, syte i bardzo pożywne.

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

 

Proso50gramów
Rodzynki30gramów
Winogrona białe150gramów
Woda200mililitrów
Woda

1. 

proso 50 g  woda  rodzynki 30 g

Proso dobrze przemywamy, parzymy gorącą wodą, odcedzamy, wkładamy do garnka i dodajemy umyte rodzynki.

2. 

woda 200 ml

Wlewamy wodę, doprowadzamy do wrzenia i 15 minut gotujemy. Ugotowane zostawiamy w garnku przykryte 10 minut.

3. 

winogrona białe 150 g

Winogrona myjemy, przekrawamy na połowę i dodajemy do prosa.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się