swiatwemnie.pl

Piersi z kurczaka z serem z białą pleśnią

     

Delikatne i soczyste piersi z kurczaka.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

mąka chlebowa pszenna T7501łyżka
oliwa100mililitrów
piersi z kurczaka300gramów
rum2łyżki
ser Camembert120gramów
sos Worcestershire50mililitrów
sól0
woda50mililitrów

1. 

oliwa 50 mililitrów  rum 2 łyżki  sos Worcestershire 50 mililitrów  piersi z kurczaka 300 gramów  sól

Z oleju, rumu i sosu Worcestershire przygotowujemy marynatę. Piersi z kurczaka myjemy, kroimy na kotlety, solimy i przez pół godziny moczymy w przygotowanej marynacie.

2. 

oliwa 50 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka  woda 50 mililitrów

W ten sposób przygotowane mięso smażymy, po 4 minuty, z każdej strony na oleju, oprószamy mąką, podlewamy wodą i dusimy 5 - 8 minut.

3. 

ser Camembert 120 gramów

Na gotowe piersi z kurczaka układamy ser, który się ładnie na gorącym daniu rozpuści. Do piersi pokrytych serem podajemy gotowane ziemniaki lub warzywną sałatkę.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się