swiatwemnie.pl

Piersi z kurczaka z serem z białą pleśnią

     

Delikatne i soczyste piersi z kurczaka.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

nízka

 

Kategorie:   

 

 
 
Mąka chlebowa pszenna t7501łyżka
Oliwa100mililitrów
Piersi z kurczaka300gramów
Rum2łyżki
Ser camembert120gramów
Sos worcestershire50mililitrów
Sól
Woda50mililitrów

1. 

oliwa 50 ml  rum 2 łyżki  sos Worcestershire 50 ml  piersi z kurczaka 300 g  sól

Z oleju, rumu i sosu Worcestershire przygotowujemy marynatę. Piersi z kurczaka myjemy, kroimy na kotlety, solimy i przez pół godziny moczymy w przygotowanej marynacie.

2. 

oliwa 50 ml  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka  woda 50 ml

W ten sposób przygotowane mięso smażymy, po 4 minuty, z każdej strony na oleju, oprószamy mąką, podlewamy wodą i dusimy 5 - 8 minut.

3. 

ser Camembert 120 g

Na gotowe piersi z kurczaka układamy ser, który się ładnie na gorącym daniu rozpuści. Do piersi pokrytych serem podajemy gotowane ziemniaki lub warzywną sałatkę.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się