PRZEPISY

Piersi z kurczaka z serem z białą pleśnią

Piersi z kurczaka z serem z białą pleśnią

Delikatne i soczyste piersi z kurczaka.

przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,ser Camembert,Kurczak

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Kategorie

Kurczak  

 

Składniki

Składniki

mąka chlebowa pszenna T7501łyżka
olej rzepakowy3łyżki
oliwa50mililitrów
piersi z kurczaka300gramów
rum2łyżki
ser Camembert120gramów
sos Worcestershire50mililitrów
sól-
woda50mililitrów

 

Przepis

1. 

oliwa 50 mililitrów  rum 2 łyżki  sos Worcestershire 50 mililitrów  piersi z kurczaka 300 gramów  sól

Z oleju, rumu i sosu Worcestershire przygotowujemy marynatę. Piersi z kurczaka myjemy, kroimy na kotlety, solimy i przez pół godziny moczymy w przygotowanej marynacie.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka  woda 50 mililitrów  olej rzepakowy 3 łyżki

W ten sposób przygotowane mięso smażymy, po 4 minuty, z każdej strony na oleju, oprószamy mąką, podlewamy wodą i dusimy 5 - 8 minut.

3. 

ser Camembert 120 gramów

Na gotowe piersi z kurczaka układamy ser, który się ładnie na gorącym daniu rozpuści. Do piersi pokrytych serem podajemy gotowane ziemniaki lub warzywną sałatkę.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie