PRZEPISY

Malinowo piankowe ciasto

Malinowo piankowe ciasto

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Kremowe delikatne ciasto z ulubionymi malinami, prawdziwie luksusowy smak :)Warto spróbować.

przepis,fotoprzepis,śmietana do ubijania (30-33%),mrożone maliny,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

wysoka

Składniki

Składniki

białko jajka

10

169

sztuk

kcal

cukier kryształ

20

81

gramów

kcal

cukier puder

220

854

gramów

kcal

dżem malinowy

200

470

gramów

kcal

laska wanilii

1

??

sztuka

kcal

masło

180

1322

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

500

240

mililitrów

kcal

mrożone maliny

500

250

gramów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

60

209

gramów

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

150

534

gramów

kcal

proszek do pieczenia

1

4

łyżeczka

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

500

1555

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

białko jajka 10 sztuk  cukier puder 120 gramów

Białka z jajek ubijamy na gęstą pianę i dodajemy cukier.

Białka z jajek ubijamy na gęstą pianę i...

2. 

mąka luksusowa pszenna T550 150 gramów  proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do...

3. 

Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do...

4. 

Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 180 °C....

5. 

mleko półtłuste 1,5% 500 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 60 gramów  cukier kryształ 20 gramów

Z mleka, mąki i cukru gotujemy gęstą kaszę.

Z mleka, mąki i cukru gotujemy gęstą kaszę....

6. 

masło 180 gramów  cukier puder 100 gramów

Masło mieszamy z cukrem.

Masło mieszamy z cukrem....

7. 

laska wanilii 1 sztuka

Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż i nożem ściągamy z niej waniliowe ziarenka, dodajemy je do kaszy. Kaszę wystudzamy ...

Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż i nożem...

8. 

... i dodajemy ją do masła.

... i dodajemy ją do masła....

9. 

dżem malinowy 80 gramów

Z upieczonego spodu usuwamy papier a spód smarujemy dżemem.

Z upieczonego spodu usuwamy papier a spód...

10. 

Warstwujemy i ugładzamy waniliowe nadzienie. Odstawiamy do lodówki żeby dobrze stężało.

Warstwujemy i ugładzamy waniliowe nadzienie....

11. 

dżem malinowy 80 gramów

Na stężone nadzienie ponownie smarujemy dżem.

Na stężone nadzienie ponownie smarujemy dżem....

12. 

śmietana do ubijania (30-33%) 500 mililitrów

Śmietanę ubijamy i nakładamy jako ostatnią warstwę ciasta. Wkładamy na około godzinę do lodówki i możemy podawać.

Śmietanę ubijamy i nakładamy jako ostatnią...

13. 

mrożone maliny 500 gramów  dżem malinowy 40 gramów

Maliny rozmrażamy i miksujemy z dżemem.

Maliny rozmrażamy i miksujemy z dżemem....

14. 

Ciasto kroimy i ozdabiamy malinową miazgą.

Ciasto kroimy i ozdabiamy malinową miazgą....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się