swiatwemnie.pl

Biszkoptowe ciasto

NO_DESC_

 

Ilość porcji: 12

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Cukier kryształ2łyżki
Cukier puder100gramów
Cukier waniliowy12gramów
Czarna kawa100mililitrów
Długie biszkopty200gramów
Krem do ciast - waniliowy60gramów
Masło60gramów
Mleko półtłuste 1,5%800mililitrów
Rum30mililitrów
Śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów
Żelatyna50gramów

1. 

mleko półtłuste 1,5% 800 ml  krem do ciast - waniliowy 60 g  cukier kryształ 2 łyżki

Z mleka, waniliowego proszku do ciast i cukru gotujemy budyń.

2. 

masło 60 g  cukier puder 100 g

W misce mieszamy masło z cukrem, dodajemy do wystudzonego budyniu. Miksujemy mikserem.

3. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 ml  cukier waniliowy 12 g

Do budyniu dodajemy ubitą śmietankę do ubijania wymieszaną z cukrem waniliowym.

4. 

Żelatyna 50 g

Na koniec do kremu dodajemy żelatynę przygotowaną według instrukcji na opakowaniu.

5. 

długie biszkopty 200 g  czarna kawa 100 ml  rum 30 ml

Gotujemy mocną kawę, mieszamy z rumem (według smaku). Strzykawką polewamy długie biszkopty kawą. Jeśli nie mamy pod ręką strzykawki, biszkopty po prostu moczymy w kawie z rumem.

6. 

Podłużną wąską foremkę wykładamy folią spożywczą, na jej dno wylewamy krem. Kładziemy warstwę namoczonych biszkoptów, te zalewamy kremem i tak warstwujemy do wtedy aż forma będzie cała napełniona tym smakołykiem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się