PRZEPISY

Biszkoptowe ciasto

Biszkoptowe ciasto

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

przepis,fotoprzepis,mleko półtłuste 1,5%,długie biszkopty,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

12

Masa porcji

141 g

Energia porcji

284 kcal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cukier kryształ

2

121

łyżki

kcal

cukier puder

100

388

gramów

kcal

cukier waniliowy

12

44

gramów

kcal

czarna kawa

100

4

mililitrów

kcal

długie biszkopty

200

764

gramów

kcal

krem do ciast - waniliowy

60

228

gramów

kcal

masło

60

441

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

800

384

mililitrów

kcal

rum

30

72

mililitrów

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

250

778

mililitrów

kcal

Żelatyna

50

180

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

mleko półtłuste 1,5% 800 mililitrów  krem do ciast - waniliowy 60 gramów  cukier kryształ 2 łyżki

Z mleka, waniliowego proszku do ciast i cukru gotujemy budyń.

Z mleka, waniliowego proszku do ciast i cukru...

2. 

masło 60 gramów  cukier puder 100 gramów

W misce mieszamy masło z cukrem, dodajemy do wystudzonego budyniu. Miksujemy mikserem.

W misce mieszamy masło z cukrem, dodajemy do...

3. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów  cukier waniliowy 12 gramów

Do budyniu dodajemy ubitą śmietankę do ubijania wymieszaną z cukrem waniliowym.

Do budyniu dodajemy ubitą śmietankę do ubijania...

4. 

Żelatyna 50 gramów

Na koniec do kremu dodajemy żelatynę przygotowaną według instrukcji na opakowaniu.

Na koniec do kremu dodajemy żelatynę...

5. 

długie biszkopty 200 gramów  czarna kawa 100 mililitrów  rum 30 mililitrów

Gotujemy mocną kawę, mieszamy z rumem (według smaku). Strzykawką polewamy długie biszkopty kawą. Jeśli nie mamy pod ręką strzykawki, biszkopty po prostu moczymy w kawie z rumem.

Gotujemy mocną kawę, mieszamy z rumem (według...

6. 

Podłużną wąską foremkę wykładamy folią spożywczą, na jej dno wylewamy krem. Kładziemy warstwę namoczonych biszkoptów, te zalewamy kremem i tak warstwujemy do wtedy aż forma będzie cała napełniona tym smakołykiem.

Podłużną wąską foremkę wykładamy folią...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się