swiatwemnie.pl

Ryż

 

Maślany ryż parboiled

Maślany ryż parboiled

Ryż parboiled jest dzięki swojemu technologicznemu przygotowaniu zdrowszy niż klasyczny biały ryż. Z powodu jego niewyrazistego smaku mało kto go lubi. Przygotowując ryż z masłem staje się z niego smaczny dodatek.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Śmietanowy ryż

Śmietanowy ryż

Duszony kremowy ryż złagodzony śmietaną. Doskonały jako dodatek do smażonego i grillowanego mięsa i warzyw.

Pichcił
Jurgason
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
średnia

Szpinakowy ryż

Szpinakowy ryż

Jeden z wielu przepisów na przygotowanie Palak Chawal, smacznego ryżu ze szpinakiem i orzeszkami. Ryż nadaje się jako dodatek również do nie indyjskich dań.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
średnia

Cebulowy ryż

Cebulowy ryż

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
niska

Ryż na maśle

Ryż na maśle

Smaczny okrągłoziarnisty ryż przygotowany na maśle.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
20 min.
Trudność
niska

Cytrynowy ryż

Cytrynowy ryż

Nimba chawal - cytrynowy ryż, jest ulubionym przepisem na przygotowanie ryżu w południowych Indiach. Podaje się jako samodzielne danie, ewentualnie w kombinacji z innymi indyjskimi daniami. Ma smak lekko kwaśny, pikantny i słony. Polecamy jeden z podstawowych przepisów na jego przygotowanie.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
35 min.
Trudność
średnia

Ryż basmati z warzywami

Ryż basmati z warzywami

Proste warzywne risotto. Możemy podawać jako dodatek ale i jako samodzielne wegetariańskie danie.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
średnia

Ryż Basmati - podstawowy przepis na przygotowanie

Ryż Basmati - podstawowy przepis na przygotowanie

Basmati to doskonały długoziarnisty ryż o niepowtarzalnym orzechowym smaku, który jest lekkostrawny i całkowicie bezglutenowy. Ma niski indeks glikemiczny i mniej kalorii niż inne rodzaje ryżu. Po ugotowaniu w ogóle się nie klei ale nie tylko dlatego go pokochacie.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
50 min.
Trudność
niska

Duszony ryż

Duszony ryż

Duszony okrągło ziarnisty ryż podczas gotowania uwalnia z ziaren skrobię i po ugotowaniu jest lekko klejący. Jest podstawą farszów ryżowych, ciast ryżowych, odpowiedni do risotta oraz innych dań, ale zwyczajnie jest dobry jako normalny dodatek.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
25 min.
Trudność
niska

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się