swiatwemnie.pl

Kuchnia chińska

 

Makaron z sosem z czarnej fasoli

Makaron z sosem z czarnej fasoli

Doskonałe i pożywne danie, które jest również znane w Azji jako "Jajangmyeon". Standardowo przygotowuje się je z mięsa wieprzowego. My tym razem użyliśmy wołowiny, ale jest też dobre z kurczakiem lub tofu.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
średnia

Azjatyckie piersi z kurczaka

Azjatyckie piersi z kurczaka

Podajemy z gotowanymi ziemniakami, albo ryżem, według smaku również ze świeżą surówką warzywną.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska

Kalafior po mandżursku

Kalafior po mandżursku

Przepis na doskonałe indyjsko-chińskie danie z kalafiora, w delikatnie pikantnym sosie (Gobi manchurian). Bardzo smakuje również dzieciom. Jeśli gotujecie tylko dla dorosłych, nie szczędźcie sobie w przyprawianiu pikantnej pasty, albo ostrej papryczki.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
wysoka

Wiosenna chińska zupa

Wiosenna chińska zupa

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska

Kurczak po chińsku

Kurczak po chińsku

Piersi z kurczaka o delikatnie pikantnym smaku, przygotowane z warzywną mieszanką na chiński sposób.

Pichcił
Jurgason
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska

Marchewkowa ostro kwaśna zupa

Marchewkowa ostro kwaśna zupa

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Wieprzowy wok z tofu

Wieprzowy wok z tofu

Kolorowy wok z azjatyckiej kuchni. Podajemy z ryżem albo ryżowym makaronem.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
niska

Marynowane mięso drobiowe z azjatycką mieszanką warzyw

Marynowane mięso drobiowe z azjatycką mieszanką warzyw

Smaczne mięso drobiowe w delikatnym śmietanowym sosie z azjatycką mieszanką warzyw.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
Trudność
średnia

Jajecznica z tofu i rzodkwią

Jajecznica z tofu i rzodkwią

Przepis na smaczną, soczystą i odżywczo bogatą wegańską jajecznicę - tofucznicę (bez jajek).

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
20 min.
Trudność
niska

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się