PRZEPISY

Makówki (makiełki)

Makówki (makiełki)

Przepis na uproszczoną wersję tradycyjnego bożonarodzeniowego słodkiego smakołyku.

przepis,fotoprzepis,biała podłużna bułka,mak mielony,Słodkie dania,Boże Narodzenie

Słodkie dania

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

biała podłużna bułka4sztuki
cukier puder80gramów
mak mielony120gramów
masło100gramów
mleko tłuste 3,5%2.5decylitra

 

Przepis

1. 

biała podłużna bułka 4 sztuki

Podłużne bułki kroimy na kółeczka.

2. 

mak mielony 120 gramów  cukier puder 80 gramów

Kółeczka z bułek posypujemy osłodzonym mielonym makiem.

3. 

mleko tłuste 3,5% 2.5 decylitra  masło 100 gramów

Zalewamy ugotowanym mlekiem i mieszamy. Podajemy polane roztopionym masłem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się