Domowe, bardzo smaczne mini pizze, lepsze niż z którejkolwiek piekarni. Odpowiednie nie tylko jako przekąska na imprezie, ale też na zwykły dzień jako coś do przegryzienia w pracy czy dla dzieci do szkoły.
Kruche śmietanowe pogacze, posypane tartym serem, nadają się na każdą uroczystość. Przygotowanie ich jest o tyle łatwiejsze ponieważ nie są z ciasta drożdżowego.
Delikatny i miękki zamiennik przekąski z włóknem. Doskonałe na drugie śniadanie, albo jako przegryzka na wycieczce. Z pewnością nie zaszkodzi trzymającym dietę. Wręcz przeciwnie, może zastąpić chipsy przy wieczornym filmie.
Doskonałe słone ciasto, które możemy podawać jako główne danie razem z dobrą fasolową zupą, albo pokrojone na mniejsze porcje jako przekąska dla gości.
Kalafiorowa pakora (Gobi pakora) jest jedną z wielu smacznych i chrupiących warzywnych pakor ulubionych w Indii. Podaje się jako wieczorne przekąski z dobrą filiżanką herbaty. Może tworzyć też część obiadowego menu.
Puszyste placki serowe są rewelacyjnym dodatkiem do dobrej, gęstej zupy strączkowej, warzywnej lub mięsnej. Jeśli chcecie je konsumować same, zalecamy podawać z kwaśną śmietaną.
Przepis na przygotowanie wyśmienitych faszerowanych jajek ze szynkowym i chrzanowym nadzieniem, idealne na wielkanocny poczęstunek albo na jakąkolwiek rodzinną uroczystość.