swiatwemnie.pl

Desery > Nieuwzględnione słodkie przepisy

Nieuwzględnione słodkie przepisy

 
Maślany krem z żółtek

250 gramów kremu maślanego, odpowiedniego na nadziewanie suchego pieczywa świątecznego.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Karmelowe banany w rumowym sosie

Słodki prosty deser dla niespodziewanych gości.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

średnia

Smażony bez

Pychotka od przyrody. Podajemy posypane cynamonowym cukrem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

średnia

Domowy cukier waniliowy

Sposób w jaki cukier przyrządzały sobie nasze praprababcie...Proste przygotowanie domowego cukru waniliowego. Cukier zawiera prawdziwą wanilię, a więc naturalną wanilinę a nie syntetyczny posmak wanilii.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Biszkopt

Przepis na przygotowanie najlepszego biszkoptowego ciasta.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

Trudność

niska

Czekoladowy ryż w parowarze

Przygotowanie ryżowej kaszy w parowarze.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

Ptasie mleczko z miodem

Ptasie mleczko bez cukru, ale za to z miodem. Prawdziwy smakołyk, mniam!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Biszkoptowe kakaowe ciasto

Proste biszkoptowe ciasto z wodą. Ilość na blachę o rozmiarach około 35x45cm.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Paryski krem z czekoladą

Wytrzymały krem na ciasta, torty, do rolad, na orzechowe rogaliki lub jako nadzienie na tortowe wafle ...

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Banany z bitą śmietaną i czekoladą

Deser, który nigdy nas nie zawiedzie :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Kruszonka

Kruszonka używana jest z chęcią jako posypka drożdżowych i nie drożdżowych owocowych ciast. Jej przygotowanie jest bardzo proste, wystarczy trzymać się przepisu 2:1:1 (2 części mąki, 1 część cukru i 1 część masła).

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się