swiatwemnie.pl

Desery > Nieuwzględnione słodkie przepisy

Nieuwzględnione słodkie przepisy

 
Ptasie mleczko z miodem

Ptasie mleczko bez cukru, ale za to z miodem. Prawdziwy smakołyk, mniam!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Paryski krem z czekoladą

Wytrzymały krem na ciasta, torty, do rolad, na orzechowe rogaliki lub jako nadzienie na tortowe wafle ...

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Domowy cukier waniliowy

Sposób w jaki cukier przyrządzały sobie nasze praprababcie...Proste przygotowanie domowego cukru waniliowego. Cukier zawiera prawdziwą wanilię, a więc naturalną wanilinę a nie syntetyczny posmak wanilii.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Maślany krem z żółtek

250 gramów kremu maślanego, odpowiedniego na nadziewanie suchego pieczywa świątecznego.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Lody truskawkowo - jogurtowe

Szybkie i łatwe do przyrządzenia domowe lody.

Pichcił

Ondrej

Czas przygotowania

Trudność

niska

Biszkoptowe kakaowe ciasto

Proste biszkoptowe ciasto z wodą. Ilość na blachę o rozmiarach około 35x45cm.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Kruszonka Nowy przepis

Kruszonka

Kruszonka używana jest z chęcią jako posypka drożdżowych i nie drożdżowych owocowych ciast. Jej przygotowanie jest bardzo proste, wystarczy trzymać się przepisu 2:1:1 (2 części mąki, 1 część cukru i 1 część masła).

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Karmelowe banany w rumowym sosie

Słodki prosty deser dla niespodziewanych gości.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

średnia

Banany z bitą śmietaną i czekoladą

Deser, który nigdy nas nie zawiedzie :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Biszkopt

Przepis na przygotowanie najlepszego biszkoptowego ciasta.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

Trudność

niska

Czekoladowy ryż w parowarze

Przygotowanie ryżowej kaszy w parowarze.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się