PRZEPISY
Gulasz wieprzowy z wysokiej jakości mięsa mangalicznego. Mięso z mangalicy z uwagi na niższą zawartość cholesterolu uważa się za o wiele zdrowsze w porównaniu ze zwykłym domowym mięsem wieprzowym.
Podstawowe kroki przy gotowaniu wędzonego mięsa nadającego się do różnych dań na ciepło. Konsumujemy na ciepło i zimno, z musztardą i chrzanem.
Prosta gulaszowa zupa z wieprzowego mięsa i ziemniaków.
Gęsta zupa z kiszonej kapusty, soczewicy, mięsa oraz kiełbasek.
Gęsta zupa, z czterech rodzajów fasoli i ciecierzycy, z doskonałą wędzoną golonką. Zupę polecamy ugotować w większym garnku, ponieważ z pewnością zjecie ją na śniadanie, obiad jak i na kolację, bo nie będziecie mogli się jej oprzeć.
Smaczna faszerowana dynia bez mięsa. Podajemy z ziemniaczanymi dodatkami.
Ciepłą warzywną zapiekankę podajemy jako danie główne ze świeżą pomidorową albo ogórkową surówką. Możemy ją podawać też na zimno jako słone warzywne ciasto. Nadaje się również jako dodatek do smażonego lub pieczone mięsa.
Zdrowa sałatka (raita), w indyjskim menu podawana do pikantnych dań aby pobrać ciepło z przypraw. Jest również doskonałym pomysłem na zdrową kolację, lub jako dodatek do mięsa, także poza orientalną kuchnią.
Mało kto odmówi kombinacji smażonego wieprzowego mięsa, cebuli, papryki, ogórka konserwowego i keczupu. Aby był topór kata naprawdę ostry, trzeba mu ten topór naostrzyć pikantną papryką.
Świetny przepis na oryginalny gulasz węgierski. Gulasz składa się wyłącznie z mięsa, cebuli, papryki oraz pomidorów. Jest bardzo smaczny i nawet bez żadnego dodatkowego zagęszczenia jest dostatecznie gęsty. Tradycyjnie podajemy z ...
Pachnący chrupiący kurczak. Dobrym dodatkiem jest ćwikłowa sałatka z owocami i kukurydzą, która swoim słodko-kwaśnym smakiem podkreśli smak czosnkowego drobiowego mięsa.
Chrupiące bułki, nadziewane smażoną cebulką i grillowanymi kawałkami mięsa z indyka.
Gęsta zimowa zupa która rozgrzeje i nasyci. Kto nie może obyć się bez mięsa, bez problemu może sobie do niej dodać pokrojoną smażoną kiełbaskę :)
Przepis na stare dobre klasyczne danie z wołowego mięsa. Podajemy z ryżem, ziemniakami, możemy też z knedlem.
Wysokiej jakości pieczeń w domu mielonego mięsa wzbogacona zdrowymi warzywami.

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się