swiatwemnie.pl

Sezamowe owsiane płatki z persymoną

    

Niesłodzone płatki śniadaniowe, pełne witamin i minerałów. Dodany owoc zapewni im dostateczną słodycz.

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

czarny sezam-
mleko tłuste 3,5%100mililitrów
persymona1sztuka
płatki owsiane30gramów
siemię lniane1łyżeczka
woda200mililitrów
ziarna sezamu2łyżeczki
ziarna sezamu-

1. 

płatki owsiane 30 gramów  woda 200 mililitrów  ziarna sezamu 2 łyżeczki  siemię lniane 1 łyżeczka

Płatki wsypujemy do garnka, wlewamy wodę i rozgotowujemy. Sezam i siemię lniane mielimy i dodajemy do płatków.

2. 

mleko tłuste 3,5% 100 mililitrów

Wlewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia.

3. 

persymona 1 sztuka

Persymonę obieramy, część ugniatamy widelcem a część kroimy na drobno.

4. 

ziarna sezamu  czarny sezam

Rozgniecioną część dodajemy do płatków. Pokrojoną persymoną ozdabiamy serwowane płatki na talerzu i posypujemy czarnym i białym sezamem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się