swiatwemnie.pl

Czekoladowy sen

     

Przepis na wspaniałe lekkie czekoladowe ciasto, zainspirowany przez kuchnię francuską.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

Cukier kryształ130gramów
Czekolada350gramów
Jajka kurze5sztuk
Masło150gramów
Mąka chlebowa pszenna t75040gramów

1. 

czekolada 350 g  masło 150 g

Czekoladę rozłamujemy na kawałki i razem z masłem roztapiamy w gorącej kąpieli.

2. 

cukier kryształ 130 g

Do roztopionej czekolady dodajemy cukier, mieszamy.

3. 

jajka kurze 5 sztuk

Oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy pianę.

4. 

mąka chlebowa pszenna T750 40 g

Żółtka dodajemy do czekolady. Do masy dodajemy mąkę. Na koniec delikatnie dodajemy ubitą pianę.

5. 

Czekoladowe ciasto nalewamy do formy o średnicy 28 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 40 minut przy 150°C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się