Czekoladowy sen
Przepis na wspaniałe lekkie czekoladowe ciasto, zainspirowany przez kuchnię francuską.
przepis,fotoprzepis,czekolada,Ciasta
Ciasta
Kategorie
Ciasta
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 130 | gramów | |
czekolada | 350 | gramów | |
jajka kurze | 5 | sztuk | |
masło | 150 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 40 | gramów |
Przepis
1.
czekolada 350 gramów • masło 150 gramów
Czekoladę rozłamujemy na kawałki i razem z masłem roztapiamy w gorącej kąpieli.
4.
mąka chlebowa pszenna T750 40 gramów
Żółtka dodajemy do czekolady. Do masy dodajemy mąkę. Na koniec delikatnie dodajemy ubitą pianę.
5.
Czekoladowe ciasto nalewamy do formy o średnicy 28 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 40 minut przy 150°C.
Smacznego!