swiatwemnie.pl

Owocowe kawałki z agarem

     

Ciasto ucieszy wszystkich, którzy chcą zdrowo łasuchować.

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

mąka luksusowa pszenna T550 250 g  mąka orkiszowa pełnoziarnista drobno mielona 50 g  cukier trzcinowy 120 g  oliwa 25 ml  olej kokosowy 35 ml  twaróg mielony 250 g  Mączka chleba świętojańskiego 15 g  soda oczyszczona 4 g

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej miski.

2. 

płatki owsiane 40 g  woda 600 ml

Płatki owsiane miksujemy w wodzie.

3. 

Ciecz w płatków przecedzamy do miski.

4. 

Mieszamy (ubijamy) gładkie ciasto.

5. 

Ciasto wylewamy na blachę (30x40cm) wyłożoną papierem do pieczenia.

6. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

7. 

ogrodowe i leśne owoce (mieszanka drobnych owoców) 500 g

Drobne mrożone owoce rozmrażamy, albo użyjemy świeżych. Równomiernie rozkładamy je na cieście.

8. 

Agar 10 g  woda 1 L  cukier trzcinowy 40 g  miód 60 g

Agar wsypujemy do wody, dodajemy cukier, miód i doprowadzamy do wrzenia. Odstawiamy z ognia i powoli ostudzamy, do delikatnego początkującego zgęstnienia. Żelatynę szybciej ostudzimy w zimnej wodnej kąpieli.

9. 

Gęstniejącą żelatynę wylewamy na ciasto i zostawiamy do stężenia. Możemy włożyć do lodówki, tam stężeje szybciej.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się