swiatwemnie.pl

Owocowe kawałki z agarem

    

Ciasto ucieszy wszystkich, którzy chcą zdrowo łasuchować.

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

mąka luksusowa pszenna T550 250 gramów  mąka orkiszowa pełnoziarnista drobno mielona 50 gramów  cukier trzcinowy 120 gramów  oliwa 25 mililitrów  olej kokosowy 35 mililitrów  twaróg mielony 250 gramów  Mączka chleba świętojańskiego 15 gramów  soda oczyszczona 4 gramy

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej miski.

2. 

płatki owsiane 40 gramów  woda 600 mililitrów

Płatki owsiane miksujemy w wodzie.

3. 

Ciecz w płatków przecedzamy do miski.

4. 

Mieszamy (ubijamy) gładkie ciasto.

5. 

Ciasto wylewamy na blachę (30x40cm) wyłożoną papierem do pieczenia.

6. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

7. 

ogrodowe i leśne owoce (mieszanka drobnych owoców) 500 gramów

Drobne mrożone owoce rozmrażamy, albo użyjemy świeżych. Równomiernie rozkładamy je na cieście.

8. 

Agar 10 gramów  woda 1 L  cukier trzcinowy 40 gramów  miód 60 gramów

Agar wsypujemy do wody, dodajemy cukier, miód i doprowadzamy do wrzenia. Odstawiamy z ognia i powoli ostudzamy, do delikatnego początkującego zgęstnienia. Żelatynę szybciej ostudzimy w zimnej wodnej kąpieli.

9. 

Gęstniejącą żelatynę wylewamy na ciasto i zostawiamy do stężenia. Możemy włożyć do lodówki, tam stężeje szybciej.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się