PRZEPISY

Owocowe kawałki z agarem

Owocowe kawałki z agarem

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Ciasto ucieszy wszystkich, którzy chcą zdrowo łasuchować.

przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,ogrodowe i leśne owoce (mieszanka drobnych owoców),Agar,Zdrowe wypieki

Zdrowe wypieki

Pichcił

Ilość porcji

16

Masa porcji

188 g

Energia porcji

196 kcal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

Agar

10

34

gramów

kcal

Mączka chleba świętojańskiego

15

34

gramów

kcal

cukier trzcinowy

160

634

gramów

kcal

miód

60

197

gramów

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

250

890

gramów

kcal

mąka orkiszowa pełnoziarnista drobno mielona

50

170

gramów

kcal

ogrodowe i leśne owoce (mieszanka drobnych owoców)

500

200

gramów

kcal

olej kokosowy

35

312

mililitrów

kcal

oliwa

25

220

mililitrów

kcal

płatki owsiane

40

147

gramów

kcal

soda oczyszczona

4

0

gramy

kcal

twaróg mielony

250

298

gramów

kcal

woda

600

0

mililitrów

kcal

woda

1

0

kcal

 

Przepis

1. 

mąka luksusowa pszenna T550 250 gramów  mąka orkiszowa pełnoziarnista drobno mielona 50 gramów  cukier trzcinowy 120 gramów  oliwa 25 mililitrów  olej kokosowy 35 mililitrów  twaróg mielony 250 gramów  Mączka chleba świętojańskiego 15 gramów  soda oczyszczona 4 gramy

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej miski.

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej...

2. 

płatki owsiane 40 gramów  woda 600 mililitrów

Płatki owsiane miksujemy w wodzie.

Płatki owsiane miksujemy w wodzie....

3. 

Ciecz w płatków przecedzamy do miski.

Ciecz w płatków przecedzamy do miski....

4. 

Mieszamy (ubijamy) gładkie ciasto.

Mieszamy (ubijamy) gładkie ciasto....

5. 

Ciasto wylewamy na blachę (30x40cm) wyłożoną papierem do pieczenia.

6. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C....

7. 

ogrodowe i leśne owoce (mieszanka drobnych owoców) 500 gramów

Drobne mrożone owoce rozmrażamy, albo użyjemy świeżych. Równomiernie rozkładamy je na cieście.

Drobne mrożone owoce rozmrażamy, albo użyjemy...

8. 

Agar 10 gramów  woda 1 L  cukier trzcinowy 40 gramów  miód 60 gramów

Agar wsypujemy do wody, dodajemy cukier, miód i doprowadzamy do wrzenia. Odstawiamy z ognia i powoli ostudzamy, do delikatnego początkującego zgęstnienia. Żelatynę szybciej ostudzimy w zimnej wodnej kąpieli.

Agar wsypujemy do wody, dodajemy cukier, miód i...

9. 

Gęstniejącą żelatynę wylewamy na ciasto i zostawiamy do stężenia. Możemy włożyć do lodówki, tam stężeje szybciej.

Gęstniejącą żelatynę wylewamy na ciasto i...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się