PRZEPISY

Gruszkowe koszyczki z francuskiego ciasta

Gruszkowe koszyczki z francuskiego ciasta

Kruche i puszyste koszyczki z francuskiego ciasta napełnione gruszkowym nadzieniem.

przepis,fotoprzepis,gruszka,cukier kryształ,ciasto francuskie,Babeczki

Babeczki

Pichcił

Ilość porcji

14

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Babeczki  

 

Składniki

Składniki

ciasto francuskie400gramów
cukier kryształ100gramów
cukier waniliowy1sztuka
gruszka500gramów
masło30gramów
skrobia ziemniaczana3łyżki
sok z cytryny½sztuki

 

Przepis

1. 

gruszka 500 gramów  sok z cytryny ½ sztuki

Obrane gruszki kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy.

2. 

cukier kryształ 100 gramów  cukier waniliowy 1 sztuka  masło 30 gramów  skrobia ziemniaczana 3 łyżki

Do garnka wkładamy gruszki, cukier, masło, skrobię i wszystko razem gotujemy około 5 minut dopóki gruszki troszkę nie zmiękną.

3. 

ciasto francuskie 400 gramów

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na grubość około 8mm i wykrawamy foremką koszyczki, które wgniatamy do foremki.

4. 

Do każdego koszyczka dodajemy odpowiednią ilość gruszkowego nadzienia.

5. 

Pieczemy w temperaturze 200°C około 10 -15 minut na złoty kolor.

6. 

Po upieczeniu koszyczki ostrożnie wyciągamy z foremek.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie