swiatwemnie.pl
Sposób w jaki cukier przyrządzały sobie nasze praprababcie...Proste przygotowanie domowego cukru waniliowego. Cukier zawiera prawdziwą wanilię, a więc naturalną wanilinę a nie syntetyczny posmak wanilii.
Długo świeże, słodkie i chrupiące kurczątka dla małych oblewających.
W prosty sposób przygotowana ryba o imbirowym pomarańczowym smaku.
Tofu marynowane w prostej marynacie smażone na patelni do grillowania z marchewką, grzybami, pędami bambusa i ryżowym makaronem.
Smaczne puszyste klopsiki. Podajemy z gotowanymi ziemniakami.
Słodka świeża rolada, którą bez problemu zrobi i początkujący.
Lekki, smaczny, świeży i szybko strawny makaron.
Pieczeń z mielonego mięsa z pieczarkami i warzywami. Podajemy jako samodzielne danie, albo z ziemniaczanym puree.
Naleśniki trochę na inny sposób, doprawione tradycyjną kombinacją jabłek i cynamonu. Tym, że naleśniki są grubsze, zaoszczędzą wam czas a ich smak jest doskonały.
Szaszłyki są prostym i ulubionym sposobem przygotowania dania na grillowanie. Tak samo proste jest przygotowanie ich w piekarniku. Poprzez przygotowanie w folii aluminiowej, bądź na grillu lub w piekarniku, są o wiele bardziej soczyste.
Smaczna szybka kolacja. Bułki po upieczeniu z wierzchu są ładnie chrupiące, w środku mięciutki mięsny farsz. Podajemy ze świeżą warzywną sałatką.
Bryndzowe orkiszowe kernotto z porem i boczkiem, które wam na pewno będzie smakować.
Ulubione grillowane indycze kotlety, zapieczone ze słodką brzoskwinią i smacznym serem, w słodkim brzoskwiniowo-winnym sosie. Podajemy z ryżem polanym sosem.
Bajeczna i wyjątkowo smaczna pieczona golonka. Podajemy z chlebem, ogórkiem kiszonym, ostrymi papryczkami, musztardą albo chrzanem.
Prosty, słodki wielkanocny poczęstunek.
Zdrowe smaczne śniadanie. Napój wam doda dużo wapnia, magnezu i błonnika. Nasyci was na długi czas. Dlatego jest dobry dla tych którzy chcieliby mieć te parę kilo mniej, pod warunkiem że nie zapijecie nim trzy buchty z dżemem :)
Kanie faszerowane mięsno-grzybowym farszem. Podajemy z ziemniaczanym puree.
Wyjątkowo smaczne kotleciki z paluszków krabowych i pangi.
Tradycyjne danie ze słowackiej kuchni. Zamiast smalcu danie można usmażyć na oleju i stanie się z niego wegetariański przysmak.

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się