swiatwemnie.pl
Delikatny gulasz z udźca cielęcego o umiarkowanie słodkim smaku. Mięso i warzywa podsmażamy a następnie gotujemy do uzyskania miękkości. Tradycyjnie mięso jest krojone na steki i piecze się je z kością.
Pyszny i prosty granadir, lub inaczej makaron z ziemniakami. Danie można też przygotować z wcześniej ugotowanych ziemniaków i makaronu, które nam zostały z innego obiadu albo możemy sobie ugotować świeże.
Smaczna strączkowa sałatka nadaje się do grillowanego lub pieczonego mięsa.
Ciasteczka, po których zostaną tylko okruszki.
Smaczny gęsty gulasz. Podajemy z chlebem.
Omlet ze słodkim groszkiem i słonym serem feta.
Delikatne, tradycyjne pierogi z ciasta ziemniaczanego, wypełnione śliwkowym dżemem, polane roztopionym masłem, które można doprawić według własnej wyobraźni.
Wyśmienita rolada z kurczaka wypełniona mięsnym farszem. Podajemy na ciepło z ziemniaczanym puree lub na zimno z pieczywem.
Zdrowa warzywna sałatka pełna witamin i energii. Nadaje się jako przystawka, dodatek do dań z mięsa, smaczna jako samodzielne danie.
Delikatna zupa z boczniaków z ziemniakami i śmietaną.
Musaka bez mięsa jest tak samo smaczna jak musaka klasyczna. Zamiast mięsa użyjemy marchwi i patisona.
Prosty i smaczny obiad na każdy dzień.
Smaczna gęsta zupa, pełna zdrowych warzyw, którą uwielbiają nie tylko dzieci ale i dorośli.
Chrupiące ciasteczka na świąteczny czas.
Dwukolorowa, różnorodna w smaku i delikatna babka.
Deser, który nigdy nas nie zawiedzie :)
Tradycyjne słowackie główne danie nadające się jako poczęstunek dla całej rodziny podczas świąt.
Szybkie duże ciasto z własnych konserwowanych tartych jabłek. Dzieciom na śniadanie, drugie śniadanie i przekąskę.
Kremowe ciasto z bogatym wypełnieniem dla miłośników kawy i kokosu.
Doskonałe ziemniaki z cebulką podajemy jako pojedyncze danie ze szklanką kwaśnego mleka, lub jako dodatek do różnych dań.

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się