swiatwemnie.pl

Gulasz z flaczków

Pikantny gulasz dla miłośników wołowych flaczków, zagęszczony tylko cebulą na której się go przygotowuje.

 

Ilość porcji: 3

Czas przygotowania: 60 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
flaki wołowe - podgotowane700gramów
cebula250gramów
smalec30gramów
woda100mililitrów
suszona papryczka chili3sztuki
sól1.5łyżeczki
mielona czerwona papryka3łyżeczki
Kluski haluszki

1. 

cebula 250 g  smalec 30 g

Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Wkładamy do garnka ze smalcem i powoli smażymy na złoty kolor.

2. 

flaki wołowe - podgotowane 700 g

Dodajemy podgotowane flaczki,...

3. 

sól 1.5 łyżeczki  mielona czerwona papryka 3 łyżeczki

...sól i paprykę. Mieszamy.

4. 

woda 100 ml  suszona papryczka chili 3 sztuki

Dolewamy wody, dodajemy małą papryczkę i pod pokrywką dusimy 30 minut.

5. 

Kluski haluszki przepis

Gotujemy kluski (haluszki) i podajemy. Jeśli będziecie gotować kluski według naszego przepisu w składnikach, polecamy gotować z połowy dawki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się